HUMANITARNE AKCIJE U BOŽIĆNOM GRADU Donesite igračke, odjeću i zaigrajte tombolu kako bi radost darivali drugima

HUMANITARNE AKCIJE U BOŽIĆNOM GRADU Donesite igračke, odjeću i zaigrajte tombolu kako bi radost darivali drugima
U Božićnom gradu u organizaciji Crvenog križa Makarska provodi se humanitarna akcija za pomoć nezbrinutoj djeci u domu sv. Ana u Vinkovcima. To je projekt “Djeca – djeci”, u sklopu kojeg je u radionici Djeda Božićnjaka postavljena košara za prikupljanje poklona. Djeci u Vinkovcima, kako doznajemo u Crvenom križu darovi će se dostaviti 6. siječnja, na Tri kralja. Do tada svi su pozvani da donesu u postavljenu košaricu nešto što žele pokloniti drugoj djeci, igračku, školski pribor, odjeću…

Kako je advent i vrijeme darivanja u Božićnom gradu organizatori su svemu dali humanitarnu notu. Tako se prema programu događanja organizira humanitarna tombola u kojoj dobitnicima pripadaju vrijedne nagrade, a sav prilog, kako ističu u Turističkoj zajednici, ima humanitarni karakter. Izvlačenje diobitnika je svake nedjelje, a lutrije se mogu kupiti prilikom svake posjete Božićnom gradu. Sredstva prikupljena prodajom lutrija uplaćuju se Crvenom križu za pomoć najpotrebitijima.

I na druge načine može se pomoći. Naime, uz čarobnu kuću postavljen je ormar u kojem možete odložiti nešto što vama više ne treba, a drugome može pomoći, poput tople odjeće, deka. Kao što smo se uvjerili ormar i košarica se već pune i nema dvojbe da će posjetitelji Božićnoga grada pokazati svoje veliko srce.

J.Glučina / Ž.Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh