BOŽIĆNI GRAD PROSLAVIO 20. ROĐENDAN Posjetitelji počašćeni s 10 torti, 500 mafina, glazbom i vatrometom

BOŽIĆNI GRAD PROSLAVIO 20. ROĐENDAN Posjetitelji počašćeni s 10 torti, 500 mafina, glazbom i vatrometom
Sjajnim vatrometom na gradskom mulu u subotu je začinjena proslava 20. rođendana Božićnog grada. Na rođendanskom slavlju, koje su uljepšali  Gradska glazba Makarska i bend Gojak music, posjetitelji su počašćeni mega tortom i mafinama. Guštanje u rođendanskom slavlju nastavilo se s FA Tempetom.

Na ogromnoj slastici sačinjenoj od deset torti i blagdanski urešenoj, svjećice su zajedno puhali gradonačelnik grada Makarske Jure Brkan i Ivan Roso Dusak. I prije nego je rasjekao tortu gradonačelnik Jure Brkan pozdravio je posjetitelje Božićnoga grada i čestitao 20. rođendan te zahvalio svima koji su sudjelovali u njegovu nastajanju.

„Svima želim lijep početak adventa u Božićnom gradu 2019. Slavimo 20 godina manifestacije u kojoj svi mogu osjetiti čari Božića, kako naši sugrađani tako i naši gosti. Još jedanput čestitam i zahvaljujem svima onima koji taj Božićni grad organiziraju i uređuju 20 godina. Kao prvo velika hvala djelatnicima Grada Makarske na organizaciji, gospodinu Željku Babiću za rasvjetu Božićnog grada i urešavanje cijelog grada, a najviše zahvaljujem gospođi Zrinki i njezinom suprugu Ivanu Rosi. Oni to rade 20 godina. Kako bi Božićni grad izgledao ovako lijepo rade na tom projektu od proljeća do danas. Hvala im, ovo je ono što smo htjeli i nadam se da će svi uživati jer imamo najljepši Božićni grad – kazao je gradonačelnik Jure Brkan.

Ivan Roso, koji je prije 20 godina krenuo s idejom Božićnoga grada zahvalio je svima koji su bili potpora njegovoj viziji i sudjelovali u realizaciji uređenja Božićnoga grada. Najprije je zahvalio supruzi Zrinki, Gradu Makarskoj na čelu s gradonačelnikom Brkanom, Hloverki Novak Srzić direktorici TZ-a, Željku Babiću Brki, Komunalnom pogonu i djelatnicima Grada.

Naravno, svi su čestitali učenicima 4. l Srednje strukovne škole i njihovim profesorima, koji su  uspjeli napraviti ogromnu slasticu od deset torti i čak 500 mafina, i na ovom slavlju podijelili ih posjetiteljima Božićnoga grada.

J.Glučina/Ž.Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh