GRAD MAKARSKA U PROJEKTU ŠKOLSKI MEDNI DAN Učenici prvih razreda osnovnih škola dobili edukaciju i 144 staklenke meda ovdašnjih pčelara

GRAD MAKARSKA U PROJEKTU ŠKOLSKI MEDNI DAN Učenici prvih razreda osnovnih škola dobili edukaciju i 144 staklenke meda ovdašnjih pčelara
U makarskim osnovnim školama danas su prvašići u provedbi projekta Školski medni dan, imali prigodu učiti sve o nastajanju meda i njegovoj višestruko važnoj primjeni u prehrani i zdravlju. U osnovnim školama Stjepana Ivičevića i oca Petra Perice učenici prvih razreda slušali su o tome od iskusnih predavača, pčelara s našeg područja, a svaki prvašić je dobio i vrijedan medni paketić s pričom o medu i pakovanjima meda iz OPG-a Olivera Vranješa iz Kljenka. U dvije škole podijeljene su ukupno 144 staklenke meda s nacionalnom markicom hrvatskih pčelinjaka. Vidan je to znak promocije domaćih proizvoda. Cilj ovog projekta je podizanje razine svijesti upotrebe meda u prehrani i poticaj razvoja lokalnog poduzetništva kao i promocija domaćih proizvoda.

Pčelari Joško Šabić u OŠ oca Petra Perice i Ljubo Šarić u OŠ Stjepana Ivičevića educirali su osnovnoškolce o tome kako med nastaje, a učiteljica Mira Glučina u OŠ Stepana Ivičevića o važnosti uporabe meda u prehrani.

Grad Makarska kao osnivač dviju osnovnih škola već drugu godinu zaredom prijavio se na javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u provedbi programa Školskog mednog dana i promocije hrvatskih pčelinjaka koji provode; Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te ostvario financiranje podjele staklenki meda učenicima prvih razreda, podsjetile su Tamara Batinić, voditeljica projekta i Marina Andačić Krivić, savjetnica za predškolski odgoj, obrazovanje i šport u Odjelu za društvene djelatnosti Grada Makarske.

Projekt, ukupne vrijednosti 4.000,00 HRK financiran je sredstvima Europske unije, a Grad Makarska u projektu sudjeluje drugu godinu zaredom.
Provedba programa Školskog mednog dana rezultat je još jedne uspješne suradnje Grada Makarske i osnovnih škola te lokalnih poduzetnika.

J.Glučina/ IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh