TVRTKA LUKIĆ PROJEKT PROSLAVILA 25 GODINA USPJEŠNOG RADA Cijela obitelj u projektiranju, inženjeringu i graditeljstvu na Makarskom primorju

TVRTKA LUKIĆ PROJEKT PROSLAVILA 25 GODINA USPJEŠNOG RADA Cijela obitelj u projektiranju, inženjeringu i graditeljstvu na Makarskom primorju
Proslava 25 godina obiteljske tvrtke za projektiranje, inženjering i graditeljstvo Lukić projekt, upriličena 11. prosinca u hotelu Dalmacija ostat će dugo pamćen društveni događaj. Okupili se javnosti vrlo poznate osobe iz gospodarskog i društvenog života s cijelog Makarskog primorja i obitelj, prijatelji, suradnici.

Slavlje obitelji Lukić uveličali su svojom nazočnošću suradnici u projektiranju, nadzoru, građenju, gradonačelnici Makarske i načelnici općina s Makarskog primorja, investitori, predstavnici javnih ustanova i institucija, crkve, kolege arhitekti, inženjeri susjedi, rodbina. Sve ih je lijepo dočekala u hotelu Dalmacija obitelj Lukić; mama Sanda, tata Nikola, kćer Lucija i sinovi Ivan i Petar i nevjesta Mila.

Na 25 -godišnji put Lukić projekta podsjetio je, tko drugi do glava obitelji Nikola Lukić. „Vaša nazočnost nam je veliko priznanje da je vrijedilo postojati u vidu Lukić projekta i zato vam hvala“, kazao je na početku pozdravivši uzvanike, a potom se prisjetio hoda tvrtke od samih početaka 1994. kada je sa svojom suprugom Sandom u galeriji obiteljskog stana na Zelenki registrirana tvrtka Lukić projekt, ’97. preselili su u centar grada, a tek 2007. u vlastiti prostor u Centar sv. Nikola gdje su i danas. – Prvi posao te je godine Sandi povjerio Ante Filipović iz Brela kao fizička osoba, a prvi projekt javne građevine 94. bio je Dom hrvatsko- francuskog prijateljstva kojeg nam je povjerio Vedran Antunović, tadašnji načelnik Općine Gradac. Onda su se nizali  projekti više stambenih zgrada na Glavici u centru Makarske za Marineta građenje, suradnja sa Zlopašom i sinovima za Aparthotel i central Beach doo, zatim projekti svih poslovnih zgrada tvrtke Apfel d.o.o. obitelji Pašalić, a potom i njihove obiteljske kuće. Uslijedile su tada poslovne građevine Kingtrade, Sokol interijera, projekti više stambenih zgrada u Baškoj vodi zgrada nogometnog igrališta i zgrada luke nautičkog turizma koja je projekt Ivana Lukića. Zahvaljujem svim investitorima i fizičkim i pravnim osobama za koje je radio Lukić projekt, ali posebno zahvaljujem Miji Pašaliću, vlasniku Apfela i Jošku Roščiću, načelniku Općine Baška Voda, Gradu Makarskoj s kojim surađujemo kontinuirano, Općini Tučepi, Hotelima Makarska, danas Valemar hotelima gdje nam je bio povjeren projekt podzemne garaže, panoramskog lifta, kavane Memory, wellnesa – naveo je Nikola Lukić.

Obitelj Lukić prisjetila se ovom prigodom sviju koji su ovdje radili, a to su: Silvana Marinović-Franić, Ante Božiković, Hrvoje Milinović, Luka Milas, a vježbeničku praksu odradili su Denis Ćubić, Slavena Polić i Marija Babić. U Lukić projektu je cijela obitelj; arhitekti su supružnici Sanda i Nikola, sin Ivan, dok je sin Petar ing. građevine i također uključen u rad tvrtke, a kći Lucija je diplomirala arhitekturu u veljači i ima polugodišnju praksu u Portugalu, a roditelji se nadaju kako će sada ostati doma u svome gradu raditi kao vježbenik kod brata Ivana u Lukić projektu. Ivan je od prije 10 godina glavni projektant a svojim dolaskom tvrtki je donio novi štih i kreativnost potvrdili su roditelji Sanda i Nikola, koji napominju kako nikada nisu utjecali na odabir zanimanja svoje djece, ali su sretni danas što zajedno s njima dijele i profesionalne uspjehe. Proslava rođendana tvrtke Lukić projekt upriličena je u salonu hotela Dalmacija, a da gosti budu slavljenički počašćeni pobrinulo se osoblje hotela Dalmacija dok je za zabavu bio zadužen DJ Zoran Spajić. Što na kraju reći nego se pridružiti čestitkama obitelji Lukić za proslavu jubileja njihove tvrtke i zaželjeti puno takvih obitelji u našem gradu.

 

Janja Glučina

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh