GRADONAČELNIK BRKAN NA SVEČANOSTI POTPISIVANJA UGOVORA ZA 35 STUDENTSKIH STIPENDIJA ‘Dogodine ćemo nastojati pomoći u školovanju 40 makarskih studenata’

GRADONAČELNIK BRKAN NA SVEČANOSTI POTPISIVANJA UGOVORA ZA 35 STUDENTSKIH STIPENDIJA ‘Dogodine ćemo nastojati pomoći u školovanju 40 makarskih studenata’
Gradonačelnik Jure Brkan na svečanosti je potpisao ugovore o stipendiranju s 35 makarskih studenata koji će mjesečno tijekom akademske godine dobivati tisuću kuna stipendije.

Na temelju raspisanog natječaja stipendije su dodijeljene i to 5 za umjetničke sveučilišne studije, 7 stipendija za studente iz obitelji slabijeg imovnog stanja, 15 za studente koji se školuju na deficitarnim fakultetima te 8 stipendija uspješnim studentima.

- Čestitam vam. Stipendije su dokaz da ste marljivi i vrijedni studenti, a vašim roditeljima potvrda da su vas dobro odgojili. Zadovoljstvo je tim veće jer među stipendistima je puno mladih Makarana koji gotovo sve godine studija dobivaju ovaj dar Grada. To je znak da su stipendije u pravim rukama. Nastojat ćemo ih dogodine povećati na 40. Želim vam sretne božićno-novogodišnje blagdane. Radost bi nam bila da se nakon završetka studija vratite u svoj grad, svojim znanjem i idejama pomognete njegovu razvoju – istaknuo je gradonačelnik Jure Brkan.

Posebno je zahvalio Marini Andačić Krivić, savjetnici za predškolski odgoj, obrazovanje i šport, na predanom radu oko raspisivanja natječaja i obrade podataka za stipendije.

Dobitnici ovogodišnjih studentskih stipendija su: Mia Matijašević, Iva Jelavić, Mihaela Kotarac, Marta Han, Marta Glučina, Marta Ivanac, Marijeta Alagić, Zvonimir Družianić, Neven Radalj, Dora Barać, Ana Šalinović, Lana Mravičić, Bepa Pavlić, Matea Katavić, Tina Grgasović, Mihovila Ivanda, Ana Tolj, Karlo Glavičić, Mate Visković, Lirija Roso, Monika Alvir, Martina Roso, Iva Marinović, Maro Rica, Dora Jana Klarić, Lovre Topić, Ivana Ana Perić, Jure Bašković, Maja Čatlak, Josip Šabić, Ivo Mateljak, Tanja Puharić, Maja Kovačević, Lucija Čobrnić, Martina Granić.

 

 

 

J. Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh