CRVENI KRIŽ MAKARSKA Projekt edukacije najmlađih po vrtićima o sigurnosti na vodi i ekološkoj zaštiti priobalja

CRVENI KRIŽ MAKARSKA Projekt edukacije najmlađih po vrtićima o sigurnosti na vodi i ekološkoj zaštiti priobalja
Najmlađi iz Dječjeg vrtića “Biokovsko zvonce”, točnije njih 404 raspoređenih u Radosti, Pčelici, Vrapčiću, Veseljku, Maslačku, Zvončici, Cicibanu i Grdelinu u Tučepima su ponovili, a neki stekli nova iskustva i znanja o Kodeksu sigurnosti na vodi i ekološkoj zaštiti priobalja u akciji edukacija koje organizira Crveni križ Makarska. Iz Crvenog križa Makarska sa zadovoljstvom ističu kako ćer edukativne akcije nakon Makarske proširiti.

- Velika zahvala ide tetama koje su nam pomogle u realizaciji projekta kroz cijeli mjesec studeni i prosinac te se nadamo daljnjoj uspješnoj suradnji. Sada su na redu općine Podgora, Gradac, Baška voda i Brela čije radionice s nestrpljenjem očekujemo kao i dječje šale koje nas uveseljavaju na svakom predavanju.

Nakon Makarskog priumorja ove godine i u Vrgorcu

- Ove godine širimo krug znanja i sigurnosti i na najmlađe iz Vrgorca i Dusine. Oko stotinjak njih, će po prvi puta u organizaciji Crvenog križa Makarska i Crvenog križa Vrgorac, moći pitati predavača, što je to plima, a što oseka, što učiniti kada te uhvati grč mišića, te zašto barba ima zvjezdice oko glave – kaže Gloryan Grabner, ravnatelj Gradskog društva Crveni križ Makarska.

Miroslav Dudaš, edukator predavač podsjeća: “Edukaciju mališa u vrtićima smo prošle godine odradili jako dobro kako u gradu Makarskoj tako i na cijelom našem Makarskom primorju, iako nam je gripa malo pomrsila račune s brojem djece. Ove godine smo i više nego zadovoljni s radionicama u Makarskoj, a po prvi put ćemo ići i kod naših susjeda Vrgorčana, što samo dokazuje da je program jako koristan za djecu, te svakako potreba u konstantnom cjeloživotnom obrazovanju po pitanju sigurnosti, ekologije i zaštite morskog priobalja”.

 

J.Glučina

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh