MLAĐI PIONIRI ZMAJA Drugi na Međunarodnom turniru Šampion junior kupa

MLAĐI PIONIRI ZMAJA Drugi na Međunarodnom turniru Šampion junior kupa
Šampion junior kup i ove godine održan je u Sarajevu (9-12 siječnja), a na dvoranskom nogometnom turniru nastupili su klubovi iz BiH, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije , Sjeverne Makedonije i Srbije. Među njima zapažene nastupe i rezultati imali su dječaci Zmaja koji su nastupili u jednom finalu i polufinalu turnira. Oni rođeni 2008. godine u polufinalu su snage odmjerili sa svojim vršnjacima iz beogradske Crvene zvijezde , a finale su na koncu izborili nogometaši iz Beograda. Godinu dana stariji od njih bili su uspješniji, pobjedom nad Segestom iz Siska osigurali su finalni nastup. U finalu su im suparnici bili također iz Beograda, nakon što je u regularnom vremenu utakmica završila bez pobjednika rulet šesteraca donio je prevagu mladim igračima iz Beograda. Na ovom turniru igralo se sa pet igrača u polju plus vratar, a po nogometnim propozicijama.

Rezultati 2008.

Četvrtfinale: Zmaj – AK Šimić       1   :   0

Polufinale: Crvena zvijezda – Zmaj   1 : 0

Za treće mjesto: Zmaj – Dušanovac (Beograd)   1 : 2

Zmaj: Karlo Kuzmanić, Niko Beroš, Niko Radić, Ivan Vidaković, Ivan Beus, Antonio Beidenegl, Mateo Juričić, Luka-Leon Kelemović. Trener: Darko Vlatković

Rezultati 2007.

Četvrtfinale: Zmaj – Maksimir   3   :   0

Polufinale: Zmaj – Segesta         2   :   0

Finale: Zmaj   – ŠN Lavovi (Beograd)   0 : 0, nakon šesteraca    0 . 2

Zmaj: Marko Jurjević, Luka-Toni Ledić, Grgo Vujčić, Karlo Župan, David Jurlina, Ivan Raos, Vinko Šumelj, Mateo Juričić, Marko Mileta, Marko Roso. Trener: Darko Vlatković

Zmaj su na turniru u Sarajevu predvodili voditelj škole nogometa Zmaja Darko Vlatković i treneri Emilio Jerković, Ivan Jezidžić, Goran Kesar, Milivoj Srzić, Petar Talajić i direktor kluba Ivan Rašić.

Dojmove sa turnira prenio nam je Darko Vlatković Zadovoljni smo sa prezentacijom naših dječaka među kojima je bila i jedna djevojčica (Leona Turina) na ovom dosta kvalitetnom turniru. Bili smo izrazito konkurentni i prepoznatljivi sa stilom igre te smo na taj način ostvarili zapažene rezultateu najstarijim kategorijama (2007, 2008), a imali smo i dvije individualne nagrade. Naši igrači Grgo Vujčić i Luka Kelemović bili su najbolji strijelci turnira u svojim kategorijama, a to najbolje pokazuje stil igre koji gajimo. Moram se zahvaliti  bivšem igraču Zmaja Sanjinu Mešiću sada treneru Željezničara i Anelu Koziću iz Sarajeva koji su nam pomogli kod problema s opremom. I na koncu našem direktoru Ivanu Rašiću koji nam je bio velika potpora za vrijeme četverodnevnog boravka u Sarajevu.

 

Jakov Kovačević

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh