JOSIP VUJČIĆ PREDSTAVIO SVOJU DRUGU KNJIGU ‘Balade iz predizborja’ oslikavaju i Biokovsku ekonomsku federaciju

JOSIP VUJČIĆ PREDSTAVIO SVOJU DRUGU KNJIGU ‘Balade iz predizborja’ oslikavaju i Biokovsku ekonomsku federaciju
Makaranin Josip Vujčić 2018. godine publiku je zaintrigirao svojim prvim romanom ‘Biste bez lica’, a samo godinu poslije svoj satiričan pristup aktualnoj stvarnosti s naglaskom na predsjedničke izbore otkriva u drugoj knjizi ‘Balada iz predizborja’ najavljujući uskoro zaokruživanje ‘bijakovske’ trilogoije.

Nova Vujčićeva knjiga predstavljena je u dvorani Arte, u organizaciji Gradske knjižnice Makarska. Moderatorica Ana Duvnjak, ravnateljica Gradske knjižnice Makarska, po svemu posebno i zanimljivo književno djelo, publici je približila kroz razgovor s autorom Josipom Vujčićem te urednikom i ove druge knjige Krunom Lokotarom. Da večer bude zaokružena književna i glazbena cjelina pobrinuli su se Anka Ilijašević Nikolac i Obrad Ilijašević.

- Josip Vujčić je već sada uspio. Donio je nešto novo i autentično. Knjiga pomiče granice na različite načine. Najveća od svih revolucija je digitalna, a nešto od te revolucije postoji u Jozinom tekstu. Ono njegovo redateljsko savršeno koristi za kombinaciju filmskog i video igara. Na duhovit način progovara ozbiljno. On gradi jedinstven tip književnosti spajajući nove medije sa stvarnim temama i filmskim pristupom. U književnosti ostaju samo oni koji pomiču granice, a to je sigurno Josip Vujčić – naglasio je govoreći o knjizi urednik Kruno Lokotar.

Vujčić je potvrdio da je odabrao satiru kao književni rukopis jer time može oblikovati svoju konstruktivnu želju da se nešto promjeni. – S jedne strane to je moj ‘ispušni ventil’ koji ima za cilj promjenu nabolje. Kroz knjigu dajem svoj pogled na aktualne teme i likove. Makarska kao inspiracija zauzima trećinu knjige, a centar ovog dijela je ‘Biokovska ekonomska federacije’. Sretan sam što su čitatelji prihvatili moju prvijenac, raduje me da je omiljeno štivo mlađoj publici, nadam se da će ta lijepa sudbina zadesiti i ‘Balade iz predizborja’ – kazao je Josip Vujčić, čitajući pojedine ulomke jednako strasno i dinamično kao i što je pisao roman.

 

 

Jasna Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh