DAVORKO VIDOVIĆ NA KONVENCIJI MAKARSKOG SDP-A ‘Moramo ponuditi stvarnu politiku da bi dobili povjerenje’

DAVORKO VIDOVIĆ NA KONVENCIJI MAKARSKOG SDP-A ‘Moramo ponuditi stvarnu politiku da bi dobili povjerenje’
‘Ususret parlamentarnim izborima’ bila je tema Izvještajno-tematske konvencije Gradske organizacije SDP-a Makarske održane u Vatrogasnom domu, a na kojoj je govorio Davorko Vidović, politički tajnik SDP-a Hrvatske.

-Stanje u državi je dramatično, kako ekonomski tako i socijalno, a poseban problem je nepostojanje javnog povjerenja u institucije. Građani najviše vjeruju policiji i vojsci, a to nije dobro. Mi smo jedina alternativa obespravljenima i osiromašenima, i na nama je velika odgovornost. Moramo dnevno osobno dokazivati da smo bolji od njih i da nam je opći interes ispred osobnog, istaknuo je Vidović, koji je gostujući na skupu podsjetio da je nakon 17 godina ponovno u Makarskoj, pri tome čestitajući makarskom SDP-u na rezultatima koje su postigli na EU i predsjedničkim izborima. Istaknuo je govoreći o pripremi za parlamentarne izbore, a SDP završava svoj izborni program, da se ništa ne smije prepustiti stihiji.

Na Izvještajno-tematskoj konvenciji 78 članova prihvatilo je Izvještaj o radu koji je podnio predsjednik Sretan Glavičić.

Zadovoljni smo godinom koja je iza nas i sve ćemo učiniti da se taj pobjednički niz nastavi na parlamentarnim, a potom i 2021. na lokalnim izborima. SDP u državi raste, a tako i u Makarskoj, sve nas je više, a naši novi članovi su mahom tridesetogodišnjaci. Kritički se osvrnuo na rad gradske vlasti držeći da se malo ulaže u komunalnu infrastrukturu, a gradu prijeti još veća betonizacija. Grad nema Strategiju razvoja. –Mi ćemo to promijeniti, zato se moramo još bolje organizirati. Na tom tragu imat ćemo u SDP-u sedam Savjeta koji će pokrivati sve teme od vrtića, škola, preko zdravstva, gospodarstva, branitelja.., naglasio je Glavičić, podsjetivši na brojne skupove i teme koje su makarski SDP-ovci odradili tijekom godine, posebno ponosni na Forum žena SDP-a koji drži ‘tri kantuna kuće’.

Rad Konvencije makarskog SDP-a pozdravili su Milan Grabovac, predsjednik makarskog HSU-a, Josip Paunović, predsjednik HNS-a, saborski zastupnik Ranko Ostojić, Goran Jurić iz splitskog SDP-a, gradonačelnica Supetra Ivana Marković te Nataša Delonga Popadić, član Glavnog odbora SDP-a Hrvatske.

 

 

 

 

Jasna Morović/IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh