PRIPREMNA NOGOMETNA UTAKMICA Zmaj poražen od juniora Hajduka

PRIPREMNA NOGOMETNA UTAKMICA Zmaj poražen od juniora Hajduka
Zmaj – Hajduk (juniori)         0   :   2   (0 : 0)

Makarska. Igralište na GSC-u. Gledatelja: 120.

Sudac: Marin Sokol (Makarska).

Strijelci: 0:1 Topić (53.), 0 : 2 Prapaštica (78.).

Zmaj: Brkulj, Gojak, Rakić, Gilić, Božić, Raffanelli, Klinac, K. Radić, Bekavac, Antunović, Rašić (još su igrali: Jurić, D. Radić, Roso, Lelas, Mravičić, Šarić, Šerer, Serdarević, Rudelj, Krištić, Vuksan,, Ivanda, Bijelić).

Trener: Darko Dražić.

Hajduk (junoiri): Perić, Unušić, Vuknić, Vujčić, Škaričić, Jurica, Čubelić, Jenjić, Lauš, Domančić, Biuk (još su igrali: Silić, Grabovac, Mamut, Bajrami, Topić, Klarić, Mijatović, Bushaj, Buble, Ljubičić, Prapaštica).

Trener: Mario Budimir.

Nakon desetodnevnih priprema Zmaj je u prvom prijateljskom ogledu ugostio juniorsku momčad Hajduka, a u prvom poluvremenu mreže su ostale netaknute. U sastavu „crvenih“ nakon što je sezonu i po proveo u tučepskom Jadranu zaigrao je Karlo Radić tako će u proljetnoj polusezoni uz braću Rašić za Zmaj igrati i braća Radić. Početak utakmice protekao je u igri između dva kaznena prostora, a prvu prigodu za goste imao je Čubelić u 17. minuti. I jedni i drugi igrali su oprezno pa do odlaska na odmor nije bilo niti jedne izgledne prigode za pogodak. U nastavku su treneri Dražić i Budimir priliku igrati dali svim raspoloživim igračima, a bolje su je iskoristili gosti koji su težište igre prebacili na polovinu domaćih. Plod takve igre donio je mladim igračima bijelih vodstvo u 53. minuti, Bushaj je bio asistent, a Topić sa desetak metara strijelac za 0:1. Nakon sata igre Krištić nije iskoristio grešku vratara Silića i rezultat je ostao nepromijenjen. Igrači Maria Budimira podebljali su prednost u 78. minuti, nakon ubačaja sa desnog boka snalažljivi Prapaštica zabija za 0:2. Najteže vrijeme priprema je iza igrača Zmaja, a u idućem pripremnom razdoblju svi će igrači dobiti priliku nametnuti se kaže trener Dražić. U ovoj utakmici rezultat je bio najmanje važan, jer ona nije bila mjerilo ni snage ni kvalitete. Nije poraz razlog za uzbunu, morat će se puno raditi na uštimavanju momčadi kako bi u slijedećim utakmicama vidjeli boljeg Zmaja.

Jakov Kovačević/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh