UDRUGA RUKE ZA BOLJU MAKARSKU Edukativni ciklus radionica Mala škola demokracije od 1. veljače

UDRUGA RUKE ZA BOLJU MAKARSKU Edukativni ciklus radionica Mala škola demokracije od 1. veljače
Mala škola demokracije naziv je edukativnog ciklusa koji u sklopu svog redovnog programa provodi udruga Ruke za bolju Makarsku. Riječ je o 11 dvosatnih radionica iz područja građanskog odgoja i obrazovanja koje će se održavati subotom poslijepodne u prostoru Kluba za zapošljavanje Makarska (Trg Hrpina 1).

Prva radionica održat će se u subotu, 1.veljače s početkom u 16 sati, s temom uvođenja u osnove demokracije. Sudionici će na radionici imati priliku raspravljati o prednostima i nedostacima različitih oblika vlasti, određivat će skalu vrijednosti u demokratskim društvima, razmišljat će o odnosu između demokracije i vlasti kao i o karakteristikama neposredne i posredničke demokracije.

- Cilj ovih radionica je obrazovati djecu i mlade za praćenje demokratskih procesa i aktivno građansko sudjelovanje, što uključuje poznavanje osnovnih demokratskih principa i procedura zasnovanih na funkcioniranju pravne države te odgoj za mir, interkulturalnost i nenasilje. Radionice su koncipirane na korištenju suvremenih interaktivnih metoda poučavanja kao što su proučavanje slučajeva, igranje uloga, razgovor o vrijednostima, brainstorming (oluja ideja), kružno odgovaranje i sl. Putem razvijanja jednog oblika građanske pismenosti, djeci i mladima se pruža prilika graditi kvalitetne društvene odnose, integraciju i uspješnu komunikaciju u lokalnim, nacionalnim, europskim i svjetskim procesima. Dosadašnja iskustva su pokazala da ovakav sadržaj i način rada daje izuzetne rezultate u prevenciji nepoželjnih oblika ponašanja djece i mladih te gradi kvalitetne odnose povezivanjem škole s lokalnom zajednicom – ističe Petar Kelvišer, predsjednik udruge Ruke za bolju Makarsku. Ostale informacije mogu se dobiti od voditelja radionica Petra Kelvišera, na 0981813389 ili mail: petarkelviser@gmail.com,

 

J.G.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh