MAKARSKI KOMUNALAC Domaćinstva će pravovremneno biti obaviještena kada počinje odvoz otpada iz čipiranih spremnika

MAKARSKI KOMUNALAC Domaćinstva će pravovremneno biti obaviještena kada počinje odvoz otpada iz čipiranih spremnika
Još uvijek se po makarskim domaćinstvima otpad ne prazni iz čipiranih kanti. Podsjetimo, Makarski komunalac d.o.o. Makarska polovinom listopada prošle godine započeo je realizaciju projekta zamjene dosadašnjih spremnika od 120 l i 240 l za nove čipirane spremnike od 120 l i 240 l, namijenjene odvozu miješanog komunalnog otpada iz kućanstva – obiteljske kuće. Zašto se još uvijek otpad prazni iz nečipiranih kanti po domaćinstvima, a ne iz čipiranih provjerili smo u Makarskom komunalcu. Naime, kante su mnogi u obiteljskim kućama već dobili, a kada se steknu svi preduvjeti za prelazak na novi način projekt će zaživjeti u praksi.

- Građani će kada se uvjeti ostvare mjesec i pol prije početka pražnjenja čipiranih kanti i razvrstanog otpada dobiti točne informacije kada trebaju kante iznijeti i kada će se koji otpad odvoziti, – Po okončanju ovog tehničkog preduvjeta zamjene kanti za sva domaćinstva u gradu ovaj projekt vrijedan oko milijun kuna koji financira Makarski komunalac treba ispuniti i pravni preduvjet odnosno da Gradsko vijeće donose odluku o ovakvom načinu prikupljanja, odnosno naplate usluge prikupljanja i odvoza smeća – doznajemo od Mile Lukić, voditeljice Službe za gospodarenje otpadom i zaštitu okoliša u Makarskom komunalcu d.o.o.

Dakle kada se zamijene sve kante s onim čipiranim i donese odluka na Gradskom vijeću Makarski komunalac d.o.o. mjesec i pol prije prelaska na odvoz otpada iz čipiranih kanti iz domaćinstava realizaciju projekta- kazala je Mila Lukić.

Do primitka obavijesti smeće građani mogu odlagati kao do sada. Inače, dosadašnje spremnike, korisnici mogu prenamijeniti kao spremnik za ambalažni otpad – plastika, metal, tetrapak i zadržati za vlastite potrebe ili vratiti dodijeljeni spremnik Makarskom komunalcu d.o.o.

J.Glučina/arhivaMP

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh