MAKARSKI ZIMSKI KARNEVAL Maškare preuzele vlast

MAKARSKI ZIMSKI KARNEVAL Maškare preuzele vlast
I prije isteka mandata pala je makarska gradska vlast. Mirno, gradonačelnik Jure Brkan predao je ključ Grada maškarama. Primopredajom ključa gradom su zavladale maškare. Došao je “državni vrh “,a već prije njih u maškaranoj pratnji i uz zvuke Gradske glazbe Makarska “ruski investitor”. Gradska vlast predala se u ruke ruskim investitorima. Sve je to bodrila i predsjednica na odlasku Kolinda Grabar Kitarović i novoizabrani predsjednik Zoran Milanović. Dok je ona njemu na kraju zapjevala “Milo moje” on ju je stalno na ceremoniji primopredaje vlasti podsjećao da može još malo pjevati te da je bivša predsjednica. Bilo kako bilo, maškare su sada na vlasti.

Preuzimajući vlast predstavnik maškara obrušio se na vladavinu prethodnika kritizirajući sve i svašta. Obećao je bolje dane za sve građane Makarske. „ Zažutit“ ćemo Makarsku, i bolnicu vratit ćemo i opiturati u srebro bit će bolja i jača nego Rebro“, napravit ćemo bar kina trista, „ A svi ostali, učinite nam ljubav malu vidimo se na velikom karnevalu“, pozvao je ruski investitor na slavlje, a pritom obećao „rad“ -Požutile su zelene zone, žutili su ih i crveni i plavi. Samo šoldi buše gdje burgija neće. Samo lova ujedinjuje naše sreće. Živjela općenarodna korupcija. Malo nama, puno njima, a dobro svima. Samo dokada?Putin je odlično i šalje pozdrave Makarskoj – poručio je između ostaloga meštar od maškara, Putinov izaslanik u ime ruskih investitora pozvavši narod da za njihovu vlast uvijek glasa, da se zabavlja i radi na demografskoj obnovi.

- Evo ga, smijenili ste me. Došli i vi po svoje. Ostavljam vam zgradu općine. Nije etažirana još, ali je na dobroj lokaciji i veliki koeficijent izgrađenosti. I u žutoj je građevinskoj zoni. Sve kosture iz ormara bacite negdje na deponij na Osejavi. Bacite ih u Nugal, a sve što nismo ukrali tu ste, ukradite do zadnje, al’ požurite. Što nismo zažutili ostavljam vam set markirne žute boje samo nastavite. Zažutite sve; Osejavu i Sv. Petar uredite u lijepa ljubavna gnijezda za našu LGBT populaciju. Sad ste došli na svoje od srca vam ostavljam i dobro i loše. Drage maškare, guštajte – poručio je Jure Brkan.

U idućim danima sve do posljednje subote prije pokladnoga utorka predstoji veselje i zabava pod maskama uz bogat program Makarskog zimskog karnevala kojeg ove godine po 24. put organizira Grad Makarska i TZ grada Makarske. Podsjetimo veliki Makarski zimski karneval je 22. veljače u 15 sati na rivi.

Janja Glučina/IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh