ENERGETSKI INFO DAN U ORGANIZACIJI JU MARA Informirajte se o obnovi kuća i višestambenih zgrada 4. veljače u hotelu Biokovo

ENERGETSKI INFO DAN U ORGANIZACIJI JU MARA Informirajte se o obnovi kuća i višestambenih zgrada 4. veljače u hotelu Biokovo
U utorak 4. veljače 2020. u hotelu Biokovo, s početkom u 10.30 sati održat će se Energetski info dan u organizaciji JU Makarska razvojna agencija MARA i Grada Makarske, a u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Splitsko-dalmatinskom županijom.

U sklopu programa predviđeno je predstavljanje primjera dobre prakse energetske obnove u gradu Makarskoj, nakon čega će Tomislav Ilić, ispred Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prezentirati dosadašnja iskustva Fonda u provođenju projekata s naglaskom na mogućnosti financiranja energetske obnove obiteljskih kuća i višestambenih zgrada kroz nadolazeće natječaje. Anđelko Katavić, pročelnik županijskog Odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu prezentirat će Program sustavnog gospodarenja energijom, odnosno mogućnosti financiranja projekata poticanja korištenja obnovljivih izvora energije i povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća koje provodi županija i koje naši građani uspješno koriste.

Za kraj, uvaženi arhitekt Hrvoje Bota iz ureda za permakulturni dizajn, arhitektonsko projektiranje i urbanističko planiranje Održivo d.o.o., koji je ujedno i dopredsjednik Udruge Permakultura Dalmacija održat će zanimljivo predavanje Pasivna arhitektura, permakulturni dizajn i energetska učinkovitost, najavljuju iz Javne ustanove Makarska razvojna agencija MARA.

 

J.G.

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh