Vodimo vas na klapski vikend: U petak klapa Kampanel, u subotu Festival klapa uz mandoline i gitare

Još nas nekoliko dana dijeli od održavanja tradicionalnog Festivala klapa uz mandoline i gitare, koji će u subotu 31.kolovoza zauzeti prostor makarske Ljetne pozornice. U svom devetom izdanju, festival donosi devet provjerenih imena dalmatinske pjesme koja će nastupiti uz žičanu pratnju – klape Kumpanji (Blato na Korčuli), Kampanel (Zagreb), Sol (Pag), Ragusa (Dubrovnik), Kamen (Kamen), Hrvace (Hrvace), Balatura (Kučine). te Grobnik (Čavle) dok će Makarsko primorje biti zastupljeno s  klapom Srdela. Voditeljica programa bit će Tanja Topić, dok će u pauzi nastupiti gitarski duo Stjepan Popović i Martin Andrijašević.  Svakako vrijedi najaviti i samostalni koncert pobjednika prošlogodišnjeg izdanja, zagrebačke klape Kampanel, koji će u petak 30.8. nastupiti pred publikom na Trgu Tina Ujevića čime će makarski vikend potpuno proteći u znaku dalmatinske pjesme.

- Najveća novost ovogodišnjeg festivala je pokroviteljstvo Predsjednika RH Ive Josipovića što je velika vedran buble 004čast za festival koji će iduće godine proslaviti jubilej, odnosno 10. godina postojanja. Ove smo se godine sastavili popis izvođača od nešto iskusnijih imena, na programu neće biti debitanata a prema dosadašnjoj praksi klape će nastupiti s po dvije kompozicije uz mandoline i gitare, najavit će direktor festivala Vedran Buble, dodavši da visoko pokroviteljstvo iz Zagreba nije jedina novost oko devetog festivalskog izdanja.Naime, pod etiketom Menarta objavljena je i kompilacija pod nazivom ‘Dalmacija piva:Festival klapa uz mandoline i gitare’ s presjekom odabranih pjesama ukupno 18 klapa koje su sve do sada nastupile u Makarskoj.

Time je proteklih osam festivalskih godina napokon dobilo i svoju materijalno/zvučnu ostavštinu. Festival klapa uz mandoline i gitare započinje u 20:30 sati, dok se ulaznice po cijeni od 40 kuna u pretprodaji mogu nabaviti u Fotomuzikalijama na Kačićevom trgu, ili se kupiti na blagajni Ljetne pozornice od 19:30 sati. Internetski portal Makarsko primorje svakog dana dijelit će po dvije ulaznice za ovaj klapski spektakl, a možete ih osvojiti putem naše Facebook stranice.

O.Franić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh