POSLJEDICE ORKANSKE BURE Oborila dizalicu na Biloševcu, polomila stabla, crjepove, na Sv. Juri jakost prelazila 240 km

POSLJEDICE ORKANSKE BURE Oborila dizalicu na Biloševcu, polomila stabla, crjepove, na Sv. Juri jakost prelazila 240 km
Orkanska bura koja je cijelu noć pojačavala na Makarskim primorju napravila je pravi nered po prometnicama, javno- prometnim površinama… Polomljena su mnoga stabla. Prevrnuta je dizalica na predjelu Biloševac pored hotela Romana, šetnica je na više mjesta neprohodna zbog oborenih grana ili cijelih stabala, znakova, reklama, stupova ugostiteljskog inventara… Makarski komunalni redari Stipe Bušelić i Toni Skako dežurni su na terenu i u prvim jutarnjim satima uviđaju štete kako bi se odlučilo gdje su prioriteti na kojima će intervenirati nadležne službe. – Čini se da je sada za promet najkritičnije kod velikih vrata gdje se ne preporučuje promet zbog crijepa na ulici. Kada bura malo jenja sanirat će se štete, odnosno oborene kupe, stupovi i drugi predmeti te očistiti javnoprometne površine.

- Bura i sada puše na Makarskom primorju a najgore je bilo noćas oko 3 sata kada su udari bure bili 185 km na sat – kako doznajemo od Milivoja Brkušića, voditelja Gradske službe Osejava Makarska.

Podsjetimo, na biokovskom vrhu Sveti Jure, /1762 m/ prema podacima tamošnje automatske meteorološke postaje, zabilježeni su naleti bure od 240 km/h, vjetar je bio toliko jak da je gotovo nemoguće bilo izmjeriti orkanske udare. Zabilježena je temperature od  – 8 stupnjeva, a osjet hladnoće čak – 21. No jutros je bura na Biokovu znatno oslabila, a temperature zraka je – 4 stupnja.

 

J.Glučina/ IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh