HUMANITARNA UTAKMICA VETERANA MAKARSKE RIVIJERE I OPUZENSKOG TERMINA – Za dom obitelji Sršen prikupljeno u Makarskoj desetak tisuća kuna

HUMANITARNA UTAKMICA VETERANA MAKARSKE RIVIJERE I OPUZENSKOG TERMINA – Za dom obitelji Sršen prikupljeno u Makarskoj desetak tisuća kuna
Makarska rivijera   -   Termin Opuzen     0 : 1     (0 : 1)

Makarska. Igralište na GSC-u. Sudac: Srećko Šalinović (Makarska)

Strijelac: 0:1 Popović (23. – KU)

Makarska rivijera: S. Erceg, Marinović, Ž. Selak, Visković, Glavina, Vuković, Kovačević, Dugandžić, Zukić, Vlatković, Bagarić (Još su igrali: Breznik, A. Erceg, M. Selak, Dragičević, Vranješ, Rašić, Bućan, Pašalić, Lekaj, Pejković, Pecolaj, Novak, Helvida).

Voditelj: Danko Jović

Termin Opuzen: Sršen, Volarević, Bjeliš, Tošić, Soćo, Z. Mustapić, Deak, J. Popović, I. Mustapić, Barišić, (Još su igrali: Kudin, Barbir, Obradović, Šušnjar, Talajić, Z. Popović, Brkić, Živković).

Voditelj: Joško Talajić

‘Izgradimo dom obitelji Sršen’ moto je pod kojim su nogometni veterani Makarske rivijere i Termin Opuzen odigrali humanitarnu nogometnu utakmicu u Makarskoj, a prihod je namijenjen izgradnji kuće dragovoljca Domovinskog rata i samohranog oca šestero djece Rolanda Sršena.

Sam rezultat ovog susreta nije bio u prvom planu, no gosti su slavili pogotkom svojevremeno najboljeg strijelca Prve HNL Joška Popovića koji je udarcem sa jedanaest metara savladao domaćeg vratara Stipu Ercega-Kamača. Obitelji Sršen dodatno je život otežao smrt majke i supruge Andreje te saznanje da se moraju iseliti iz stana u kojem su do sada živjeli. U humanitarnu akciju izgradimo dom obitelji Sršen uključili su se stanovnici Opuzena i cijele neretvanske doline kao i mnogobrojni klubovi u kojima je Sršen igrao.

Među tim klubovima bio je i makarski Zmaj za kojeg je Roland branio u sezoni 199.7/98., njegovi suigrača kao i ostali građani Makarske i ovoga su puta pokazali kako imaju razumijevanja za čovjeka koji se našao u nevolji. Zahvaljujući njima prikupljeno je za sada desetak tisuća kuna za izgradnju obiteljske kuće Sršen. Sam početak gradnje planiran je za kraj veljače, doznajemo od organizatora ove akcije Zvonimira Mustapića. Do sada je prikupljeno više od tristo tisuća kuna i prepreke za početak radova nema. Mustapić nadalje navodi kako ne sumnja da će potrebnih 500 tisuća kuna biti donirano i kako će do jeseni obitelj Sršen imati svoj dom.

Po završetku utakmice na druženju u restoranu Bura vidno uzbuđen Sršen nije mogao skriti svoje emocije. – Pa ja sam u Makarskoj branio prije dvadeset tri godine i ljudi me nisu zaboravili. Bilo mi je veliko zadovoljstvo vidjeti se nakon toliko godina sa mojim bivšim suigračima. Ne znam kako zahvaliti svim ljudima velikog srca iz Makarske, da nekoga ne zaboravim svima veliko hvala.

Voditelj veterana Makarske rivijere Danko Jović ističe kako mu je drago da se uspjelo pomoći obitelji Sršen, zahvaljuje svim ljudima dobre volje koji su se uključili u ovu humanitarnu akciju. Odigravanje utakmice ne znači kraj ove akcije, i nadalje se sredstva za izgradnju doma obitelji Sršen mogu uplatiti na račun u Privrednoj banci Zagreb na račun. IBAN: HR 1123400093510951600.

Vrijedno je na kraju spomenuti da je ovo bila prva utakmica odigrana pod reflektorima koji su nedavno postavljeni na Gradskom sportskom centru Makarska.

 

 

J. Kovačević/Ž. Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh