GRAD MAKARSKA TREĆU GODINU U PROJEKTU ‘MARENDAJMO ZAJEDNO’ – Iz eu fondova osigurana besplatna prehrana za 300 osnovnoškolaca

GRAD MAKARSKA TREĆU GODINU U PROJEKTU ‘MARENDAJMO ZAJEDNO’ – Iz eu fondova osigurana besplatna prehrana za 300 osnovnoškolaca
Sukladno Odluci o financiranju Ministarstva za demografiju obitelj mlade i socijalnu politiku za projekte osiguravanja školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva šk. god. 2019./2020. Grad Makarska treću godinu zaredom ostvario je financiranje bespovratnim sredstvima Fonda europske pomoći za najpotrebitije, u 100% iznosu, za provedbu projekta Marendajmo zajedno.

Projektom čija je ukupna vrijednost 304.003,46 HRK osigurat će se besplatna marenda za 300 učenika dviju osnovnih škola koje su ujedno i partneri na projektu OŠ Stjepana Ivičevića (170) i OŠ oca Petra Perice (130) u školskoj godini 2019./2020.

Projektom su obuhvaćeni učenici koji zadovoljavaju kriterije definirane u Uputama za prijavitelje Otvorenog trajnog Poziva na dostavu projektnih prijedloga za Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2019.-2020.). a to su: 1. Djeca iz višečlane obitelji (obitelj s troje i više djece), 2. Djeca iz jednoroditeljskih obitelji i 3. Djeca iz obitelji u riziku od siromaštva, koja se po osobnoj procjeni djelatnika škole ili centra za socijalnu skrb, nalaze u nepovoljnim osobnim, socijalnim i materijalnim okolnostima, a razlog nije činjenica da su iz višečlane ili jednoroditeljskih obitelji.

Cilj projekta je omogućiti jednake uvjeta za sve i načela zabrane diskriminacije, a s ciljem ublažavanja najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u riziku od siromaštva.

 

 

 

www.makarska.hr/arhiva MP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh