KREATIVNA RADIONICA IZRADE MASKI U GALERIJI GOJAK Najmaštovitiji zvončari na kolaž papiru

KREATIVNA RADIONICA IZRADE MASKI U GALERIJI GOJAK Najmaštovitiji zvončari na kolaž papiru
Četvrtaši dva razreda makarske Osnovne škole Stjepana Ivičevića s Dugiša, u pratnji svojih učiteljica Branke Jurčević i Ana Marije Vukušić sinoć su posjetili Gradsku galeriju Gojak gdje su sudjelovali u kreativnoj radionici koju su organizirali Gradska galerija Antuna Gojaka i Gradska knjižnica Makarska.

Izrađivali su maske od kolaž papira na temu zvončari. Voditeljica ove hvalevrijedne radionice na kojoj su učenici mogli saznati više o izradi maske, tehnikama kolaža, ali i zvončarima bila je Ivana Glibota Pandžić. Kako bi djeci rasplamsali maštu i što bolje im približili tradiciju izrade maski pripomogli su Toni Bilić, djelatnik Galerije Antun Gojak te Ana Duvnjak, ravnateljica Gradske knjižnice Makarska. Odgovarali su na upite radoznalih izrađivača maski.  Najprije je učenicima prikazan video kojim su se podsjetili kako zvončari izgledaju, podučili ih o njihovu nastanku i tradiciji zvončara čime se u ovo vrijeme maškara ponosi i Rijeka, europska prijestolnica kulture u čijem su podneblju i nastali.

Potom im je pojašnjeno što je karakteristično za zvončare, kako se rade detalji maske kroz draž kolaža…. Nakon dva sata na radionici su se pojavili najmaštovitiji zvončari ikad izrađeni. Voditeljica kreativne radionice Ivana Glibota Pandžić kaže kako se nada da će do velikog zimskog karnevala biti još barem jedna radionica.

 

J.Glučina/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh