GOLIJADA U MAKARSKOJ – Popović i Kaleb su Galeb

GOLIJADA U MAKARSKOJ – Popović i Kaleb su Galeb
Galeb MR – Triglav     20   :   9     (4:2, 6:2, 6:5, 4:0)

Makarska. Bazen na GSC-u. Gledatelja: 35.

Suci: Nikola Gašpardi i Slaven Sivčević.

Galeb MR: Podrug, Kaleb 4, Stojanac, Kuzmanić 3, Žilić 1, Vukić 1, Sumić 2, Marinović, Rašić 1, Šarić 2, Glibo, Popović 5, Kapović 1, Topić.

Trener: Milovan Čović.

Triglac: Beton, Bečić, Verbić, Rahne, Sokler, Gospić 2, Pušovac, Gostić 1, Vojnović 1, Lah 3, Troppan 2, Paunović , Kos.

Trener: Primož Troppan.

Makarski vaterpolisti opravdali su ulogu favorita i s visokih 20:9 savladali fenjeraša iz Kranja, a zvijezde večeri bili su Boris Popović i Luka Kaleb. Bio je ovo susret za opuštanje i isprobavanje igračkih potencijala mladih igrača Galeba, a priliku igrati svim raspoloživim igračima dao je trener domaćih Milovan Čović. Kaleb je doveo Galeb u početno vodstvo, a Popović je sa dva pogotka u nizu povećao na 3:0. Potom su gosti zaprijetili sa dva zgoditka, a stvari je na svoje mjesto postavio Šarić. Druga dionica igre protekla je u efikasnoj igri Galebaša, pogodak za visokih 10:4 zabio je Šarić. U nastavku su malobrojni gledatelji uživali u golijadi, i domaći i gosti igrali su napadački, a cilj im je bio postići što više pogodaka. Sredinom zadnje četvrtine nepotrebno je zaiskrilo među igračima, suci su Triglavu bez prava zamjene isključili Gospića. Galeb je do kraja pojačao igru u obrani, postigao četiri, a nije primio ni jedan zgoditak pa je konačnih 20:9 preslika viđenog u bazenu. Trener Galeba dao je priliku igrati mlađim igračima, a oni su pokazali da se na njih sa pravom može računati: Mali Šime Žilić još kadet postigao je iz peterca i pogodak dok se na vratima istakao Jure Topić. U momčadi Galeba u napadu su prednjačili Popović, Kaleb i Kuzmanić dok je kod Triglava najefikasniji bio Lah.

Rezultati za plasman od 7-12 mjesta:

Cattaro – Medveščak 11 : 1, Zadar 1952   – Zemun 13 : 16, Galeb Mr – Triglav 20 : 9

Poredak:

Zemun 22, Galeb MR 21, Zadar 1952 12, Medveščak 11, Cattaro 4, Triglav 1

Lista strijelaca:

62 – Jerko Penava (POŠK)

58 – Miloš Maksimović (Vojvodina)

48 –Andrija Vlahović (Solaris)

41 . Luka Kaleb (Galeb MR).

 

J. Kovačević/Ž. Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh