GLAZBENA ŠKOLA MAKARSKA TRADICIONALNO – Na ‘Koncertu pod maskama’ učenici muzicirali i birali najbolje novo lice

GLAZBENA ŠKOLA MAKARSKA TRADICIONALNO – Na ‘Koncertu pod maskama’ učenici muzicirali i birali najbolje novo lice
U Glazbenoj školi Makarska i ove godine su organizirajući ‘Koncert pod maskama’ dali svoj prilog njegovanju običaja.

Pokretač cijelog projekta je pročelnica klavirskog odjela Hana Vlaho koja je sa idejom krenula prije nekoliko godina. Priključile su joj se i kolegice klaviristice Snježana Verunica, Aleksandra Chambers i Mirna Barać. Lijepi glazbeni događaj je okupio tridesetak učenika.

- Smišljala sam kako ovaj koncert napraviti još boljim i drugačijim od prošlog pa sam tako došla na ideju da na početku prof. Barać i ja napravimo nekakav skeč i odsviramo svima poznati Joplinov The  Entertainer. Imali smo i dvije male voditeljice učenice Anđelu Čivljak i Sanju Topić, a kojima sam pripremila edukativni tekst te su nas lijepo uvele u koncert. Redale su se razne maske, od policajaca, anđela, mađioničara, slikara.. Uglavnom kreativnosti i mašte nije nedostajalo. Spojili smo zabavu ovakve vrste sa klasičnim skladbama i dokazali da se sve može kada se ima volje i ljubavi – prenijela nam je prof. Vlaho dio ugođaja s koncerta. Dodala je da je koncert završen riječima – Večeras skidamo ove maske i ponovno smo ono što jesmo. Vaša draga iu dobra djeca. Profesorice su nam rekle da je najvažnije da ostanemo pristojni, veseli i vrijedni.

Mladi glazbenici birali su najbolje maske i najbolje odsvirane skladbe, a nagrade su dobile Anamarija Josipović i  Lucija Radić iz P.O. Baška Voda. Ispunjena ljepotom nastupa i zanimljivošću maski djeca su pohrlila na uživanje u krafnama, sokovima i raznim slatkišima koje im svaku godinu tradicionalno omogućuje Glazbena škola Makarska.

 

 

 

J. Morović/GŠ Makarska

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh