DEMANT GRADONAČELNIKA JURE BRKANA ‘Grad Makarska ne traži 23 nova službenika i namještenika’

DEMANT GRADONAČELNIKA JURE BRKANA ‘Grad Makarska ne traži 23 nova službenika i namještenika’
Povodom teksta pod naslovom ”Grad traži 23 službenika i namještenika na neodređeno” objavljenog danas, 25. veljače u tjedniku Makarska kronika priopćenjem se oglasio gradonačelnik Jure Brkan demantiravši navedeni naslov:

U tekstu novinarke Dijane Turić korektno je objavljena moja izjava koja sama demantira naslov teksta ”Grad traži 23 službenika i namještenika na neodređeno” jer je na pitanje novinarke ”Planira li Grad raspisati 23 natječaja” moj odgovor više nego jasan: ‘’23 natječaja se neće raspisivati jer su u navedenom planu istaknuta radna mjesta na neodređeno vrijeme koja postoje po sistematizaciji i koja su godinama nepopunjena. Zasada smo raspisali tek jedan natječaj i to u Odjelu za financije i proračun no poništili smo ga jer se ispostavilo da u Pogonu za obavljanje komunalnih djelatnosti imamo djelatnika s potrebnom stručnom spremom. Dakle, napravili smo preraspodjelu uz pomoć postojećeg kadra što ćemo činiti i ubuduće”.

Plan prijma je, kao što je poznato, dokument koji se donosi svake godine i u kojem su prikazana sva radna mjesta – ona koja su popunjena i ona koja nisu. No, to nipošto ne znači da će za svako mjesto biti raspisan natječaj.

Na kraju teksta, objašnjavajući kako nekoliko djelatnika uskoro ide u mirovinu te kako će se raspisivati javni natječaji, opet sam ponovio da ”to sigurno neće biti 23 natječaja za 23 službenika i namještenika koliko ih je predviđeno sistematizacijom”.

Iz svega navedenog jasno je da spomenuti naslov, koji je objavljen i na naslovnici Makarske kronike i kao naslov teksta objavljenog na stranicama 2 i 3 tjednika, niti je istinit niti proizlazi iz teksta u kojem je moja izjava vjerno prenesena.

Neću ulaziti u namjere autora naslova, no na žalost, očito je da se na ovaj način dezinformiraju i dovode u zabludu građani Makarske te nanosi šteta aktualnoj gradskoj vlasti i meni kao gradonačelniku.

Stoga još jednom ponavljam ono što sam rekao i novinarki Makarske kronike:  – Grad Makarska neće raspisivati 23 natječaja za službenike i namještenike, već ćemo, kada to bude moguće, raditi na tome da potrebe zadovoljimo preraspodjelom postojećeg kadra. Dokaz za to je nedavno prebacivanje službenika iz Pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti u Odjel za financije i proračun na radno mjesto koje je ostalo prazno odlaskom djelatnice u mirovinu – stoji u priopćenju gradonačelnika Jure Brkana.

 

 

www.makarska.hr

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh