DAVOR ŠEGOTA, REDATELJ ZLATOUSTIH ‘U rano ljeto premijerno ćemo izvesti predstave ‘Buzdo’ i ’2051′

DAVOR ŠEGOTA, REDATELJ ZLATOUSTIH ‘U rano ljeto premijerno ćemo izvesti predstave ‘Buzdo’ i ’2051′
U godini u kojoj su nedavno proslavili dvadeseti rođendan i plodan rad Lutkarsko društvo ‘Zlatousti’ ne posustaje u novim naslovima kojima će do ranog ljeta publiku iznenaditi s čak dvije predstave.

O čemu je riječ, što se priprema na amaterskim kazališnim daskama otkrio nam je Davor Šegota, idejni začetnik, predsjednik i redatelj Zlatoustih, kroz koje je role u dva desetljeća prošlo više od stotinu zaljubljenika u glumu.

- Točno je, naveliko radimo. Prva predstava koju pripremamo je ‘Buzdo’. Dramatizirao sam tekst napisan prije tri stoljeća, a za koji jedni tvrde da je autor nepoznati, a drugi pak da ga potpisuje don Klement Grubišić. Anegdote iz tog doba u sebi sadrže vrijednosti koje su neprolazne. Vjerujem da će se tražiti karta više za izvedbu u kojoj događanja na sceni nosi šest glumaca.

Drugoj predstavi ’2051′ sam autor teksta i režije. Kroz ovo kazališno djelo dajem negativan pogled na budućnost, a za koji bi volio da se ne dogodi. Gluma je povjerena ženskim članicama Zlatoustih. Sudjeluje njih devet, ali tematika je općenita, dakle ne samo ženska perspektiva – najavljuje Šegota, dodajući da Zlatousti, a aktivnih je 25 članova, rade više nego ikad.

 

 

 

J. Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh