OŠ STJEPANA IVIČEVIĆA Učenici i nastavnici obukli ružičaste majice, pjesmom i plesom rekli ‘Stop nasilju’

OŠ STJEPANA IVIČEVIĆA Učenici i nastavnici obukli ružičaste majice, pjesmom i plesom rekli ‘Stop nasilju’
Osnovnu školu Stjepana Ivičevića ispunila je roza boja, a čime su se obukavši ružičaste majice, učenici i nastavnici uključili u dan borbe protiv nasilja poručujući da se šutnjom o zlostavljanju ne štiti nikoga. Jer, važni su podrška, miroljubivost, međusobno uvažavanje i prijateljstvo.

Inače, Osnovna škola Stjepana Ivičevića je UNICEF-ovoj mreži Škola bez nasilja, a to znači škola u kojoj bi trebale biti učionice, hodnici, školska igrališta sigurna mjesta za sve učenike. Svatko ima pravo u školi osjećati se dobro i sigurno. Ako nekad možda nije tako, nasilje treba prijaviti odrasloj osobi u školi: učitelju, razredniku, pedagoginji, psihologinji… Barem ubaciti poruku u *sandučić povjerenja*.

Dan ružičastih majica obilježili su pjesmom, plesom, glumom, filmom i prozom. Prvi na pozornicu su učenici koji su svoje sastave na temu nenasilja ‘Nasilje prestaje ovdje i to 7.a Luka Srzić, Marko Vujčić, Grgo Vujčić, Nikola Pavlinović, Ivano Carević, mentorica Zdravka Mikulić. Učenici 2.a s učiteljicom Biljanom Selak izveli su igrokaz ‘Ne rugaj se’.

Učiteljice Martina Divić, Mirjana Šarić, Danijela Žderić osmislile su za 1.a, 2.a i 2. b ‘Ne rugaj se’ kroz pjesmu i ples.

Za školsku himnu “Molim, izvoli, hvala, oprosti” bio je zadužen 3.b s učiteljicom Larom Kuluz.

- Učenici su i vrlo kreativno s razrednicima održali radionice, izradili edukativne listiće, video uratke i prezentacije na temu ‘Stop nasilju’ – izvijestila nas je Marica Gržić, ravnateljica OŠ Stjepana Ivičevića.

J.M./OŠ S. Ivičevića

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh