PROJEKT OSOBNI ASISTENT U UDRUZI “SUNCE” Potpisali ugovore za 15 korisnika

PROJEKT OSOBNI ASISTENT U UDRUZI “SUNCE” Potpisali ugovore za 15 korisnika
U prostorijama Udruge “Sunce” u Makarskoj svečano su potpisani ugovori o nastavku dugogodišnjeg projekta Osobni asistent “Sunce“. Projekt pružanja usluga osobne asistencije sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt je vrijedan 711.183 kn!

Osobne asistente dobili su Ivana Jelaš, Natali Visković, Teo Miočević, Gordana Muhtić, Marin Letica, Marko Jakir, Šime Kržanić, Nensi Radić, Tatjana Alerić, Marijana Kerum, Nenad Glučina, Anđelina Hautman, Matea Šapina, Jadranka Mihnjak i Dario Pandžić.

Za 15 korisnika ugovore je s predsjednikom Udruge “Sunce” Robertinom Glavičićem potpisalo 14 osobnih asistenata. Osobni asistenti su Danica Bebek Radalj, Aida Vuković, Ante Kovačić, Angela Jović, Magda Majur, Bojana Šindik, Božana Testen, Gorjana Rubinić, Aida Vuković, Dobra Mišetić, Katarina Glučina, Lidija Radojković, Željka Kovačić, Zuzana Šimić i Aleksandra Bogić. Njima koji rade ovaj posao bez mnogo novaca, ali s puno empatije zahvalio je i čestitao predsjednik Udruge. Izrazio je zadovoljstvo povećanjem broja korisnika koji su dobili osobnog asistenta i istaknuo kako će Udruga “Sunce” uvijek biti tehnička i stručna potpora kako korisnicima tako i osobnim asistentima.

- Ove godine osiguravamo osobne asistenate za 15 korisnika s najtežim invaliditetom s područja grada Makarske i Makarskog primorja. Vrijednost projekta je s potpisanih 299.000 kn porasla na 711.183 kn jer se sa 7 korisnika broj povećao na 15 i povećao se broj asistenata na 14. Tako je 15 korisnika iz Makarske, Drašnica, Podgore i Tučepi dobilo asistente i to jedan korisnik ima 8- satnu asistenciju, 13 korisnika ima 4- satnu asistenciju i jedan korisnik 2- satnu podršku. Poslovi osobnog asistenta su pružanje pomoć pri osobnoj higijeni, higijeni stambenog prostora korisnika i što je najvažnije pružanje pomoći u socijalnim aktivnostima jer je još mnogo onih koji su zatvoreni u svoja četiri zida – kazala je Olivija Prodan Ravlić, izvršna direktorica Udruge “Sunce” i voditeljica projekta. Najavila da će se za još troje korisnika osigurati osobni asistent kroz novi ESF projekt Razvoj usluge osobne asistencije čija se objava očekuje u ožujku.

J.Glučina / IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh