POLICIJA – Zatečen u upravljanju vozilom za vrijeme zabrane upravljanja

POLICIJA – Zatečen u upravljanju vozilom za vrijeme zabrane upravljanja
- U srijedu, 11. ožujka  2020, oko 22 sata u Ulici Stjepana Ivičevića policijski službenici su obavljajući poslove nadzora cestovnog prometa izdali zapovijed  vozaču za zaustavljanje vozila,  na koju  zapovijed se vozač oglušio, ubrzao svoje kretanje i udaljio se vozilom. Policijski službenici su krenuli za njim. Vozač se zaustavio u Cetinskoj ulici, izašao iz vozila i počeo bježati u čemu su ga spriječili policijski službenici.

Obavljenim provjerama utvrđeno je kako je 36-godišnji vozač recidivist u činjenju prometnih prekršaja, te je upravljao vozilom dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije. Uhićen je i doveden u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja. 36-godišnjak je alkotestiran, te mu  je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,42 g/kg, dok je isti odbio testirati se na prisustvo droga ili lijekova koje utječu na psihofizičke sposobnosti i na sposobnost upravljanja vozilom. U sklopu kriminalističkog istraživanja 36-godišnjaku je oduzeto vozilo. Također, istraživanjem je utvrđeno je da je ostvario i obilježja prekršaja iz Zakona o prebivalištu radi čega su mu izdani prekršajni nalozi.

Zbog naprijed utvrđenih prometnih prekršaja 36-godišnjak je uz optužni prijedlog doveden na Općinski prekršajni sud u Makarskoj koji je proveo raspravu i donio odluku kojom je obuhvatio  i odluku o izricanju zaštitnih mjera sukladno Prekršajnom zakonu i Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske.

 

 

J.M.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh