GRADSKI SPORTSKI CENTAR MAKARSKA – Na terenima mir, upitan međunarodni turnir Zmaja

GRADSKI SPORTSKI CENTAR MAKARSKA – Na terenima mir, upitan međunarodni turnir Zmaja
I makarski Gradski sportski centar zatvoren je od 14. ožujka do 1. travnja za sve aktivnosti. Ravnatelj Joško Kosović napominje da su odluku o zatvaranju svih sportskih borilišta donijeli na preporuku Središnjeg ureda za šport Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite Grada Makarske. Nadalje iznosi da radovi na energetskoj obnovi tribinskog i podtribinskog dijela na glavnom terenu nisu prekinuti. Ne da nema utakmica, nego niti jedan klub iz Makarske ne trenira i svi su za sada na odmoru do 1. travnja.

Nema treninga ni u Školu nogometa Zmaja za njezinih 250 polaznika. Voditelj Darko Vlatković iznosi podatak da Zmaj ima šest uzrasnih i deset natjecateljskih kategorija, a da su po preporuci i odlukama nadležnih tijela i novonastalom situacijom s koronavirusom natjecanja i treninzi u potpunosti prekinuti. – Pratit ćemo nove informacije te ćemo na temelju njih donijeti odluku o nastavku aktivnosti Zmaja. Što se tiče međunarodnog nogometnog turnira Makarska kup u stalnom smo kontaktu s klubovima koji bi trebali doći izvan Hrvatske, izmjenjujemo informacije o novonastaloj situaciji te mogućim posljedicama kada je održavanje turnira u pitanju, ističe. Vlatković nadalje iznosi da su u stalnom kontaktu sa ostalim organizatorima turnira u Dalmaciji te da prate mjere i upute HNS-a i državnih tijela. Nadaju se kako će se u cijelom svijetu pa tako i u Hrvatskoj ubrzo uspješno okončati borba sa koronavirusom, a takvim ishodom i povratak djece u škole, igrališta i sportske dvorane.

Također ni seniorska momčad Zmaja ne trenira. -Svi igrači su dobili upute kako se trebaju ponašati u ovim izvanrednim okolnostima i moraju ih se pridržavati – kaže sportski direktor kluba Ivan Rašić. A o nastavku natjecanja, ili nekim drugim mjerama krovna europska i svjetska organizacija UEFA i FIFA odluke će donijeti ovih dana.

J. K./Ž.K.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh