Deseta biciklijada je 9. lipnja

Savjetovalište Lanterna i Biciklistički klub Makarska najavljuju

I ove godine Udruga Savjetovalište ‘Lanterna’ i Biciklistički klub ‘Makarska’ planiraju organizirati BICIKLIJADU, inače desetu zajedničku, najavljuju Mario Lončar, predsjednik BK Makarska, i Sanja Puharić, predsjednica Lanterne.

Biciklijada će se održati  9. lipnja na gradskoj rivi od 9 do 12 sati. Kao u uvod u ovogodišnju Biciklijadu planira se večer ranije, u petak 8. lipnja, napraviti radionica za podešavanje i servisiranje bicikla, projekciju slika s ranije održanih biciklijada i koncert mladih makarskih bendova. Na Biciklijadi će sudjelovati djeca, mladi, građani, turisti te biciklisti iz cijele Hrvatske.

Pokrovitelji ove manifestacije su Grad Makarska, Turistička zajednica Makarska, Ministarstvo socijalne politike i mladih te Ministarstvo zdravlja.

Inače, suradnja Lanterne i Biciklističkog kluba u organiziranju biciklijada i radionica osmišljavanja slobodnog vremena djece i mladih traje od 1999. godine.

Cilj ovakvih aktivnosti je prevencija fizičkog i psihičkog zdravlja, aktivan odmor žele suprotstaviti dosadi, te utjecati na smanjenje interesa za uzimanje droga i alkohola. Organizatori napominju kako je cilj biciklijade i razvijanje odgovornog odnosa u prometu, pa i ove godine posebno skreću pozornost na zaštitu djece kacigama.         

Zabavni program

Petak, 8.6. - Makarska riva, ispred zgrade Grada

19:00 – Radionica podešavanja i servisiranja bicikla
20:00 – Zabavni program (bendovi Zamisli da zvuči dobro, Qu’est-ce que c’est? i Florijan Tavić)

Subota, 9.6. - Riva je otvorena samo za bicikle, role, romobile i skejtove

9:00 – Podjela brojeva i majica
9:40 – Gradska glazba
10:00 – Početak utrke
10:30 – Izvlačenje lutrije i zabavni program
(voditelj Joško Marče; plesna skupina Studio Performance, Mare Beroš, Marina Mišković, Josipa Šabić, Martina Brbić Sablić, Lorena Vuletić)

  • Piše Jasna Morović
  • Foto Željko Kovačić

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh