CRVENI KRIŽ MAKARSKA Na raspolaganju više od stotinu volontera za pomoć potrebitim

CRVENI KRIŽ MAKARSKA Na raspolaganju više od stotinu volontera za pomoć potrebitim
- Zadivljujući je odaziv mladih ljudi da volontiranjem pomognu potrebitim. Na naš telefon javilo se više od stotinu volontera i ovom prigodom im zahvaljujem – kazao je Gloryan Grabner, ravnatelj Crvenog križa Makarska. Inače, svi oni koji su se prijavili za volontiranje kako bi pomogli starijim i osobama koje žive same, a nemaju nikog bližeg u ovom kriznom razdoblju, proteklih dana su se educirali o mjerama koje moraju poštovati kako bi zaštitili sebe i korisnike pomoći od opasnosti širenja koronavirusa.

- Edukacija se obavljala u prostorijama srednje škole i zahvaljujem ravnateljima na ustupljenom prostoru. Volonterski centar još uvijek nema svoj broj pa se za sve informacije možete obratiti na broj Crvenog križa Makarska 612 258 od 8 do 17 sati – ističe Grabner.

Doznajemo kako gerento domaćice inače skrbe kao pomoć za 64 korisnika, a u ovoj situaciji ih se prijavilo još 14 u Makarskoj i zatražilo pomoć u vidu odlaska u ljekarnu ili nabavu osnovnih prehrambenih artikala. Svi koji žele volontirati, ali prije svega svi stariji i koji su sami, a kojima je pomoć potrebna mogu se javiti u Crveni križ Makarska, doznajemo od Gloryana Grabnera.

Ponovimo ovdje je situacija dobra za sada i nema mjesta panici, ali odgovornost mora biti na najvišoj razini i treba se strogo držati uputa i preporuka Glavnog stožera Civilne zaštite.

 

J.Glučina /arhiva MP

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh