VAŽNA OBAVIJEST STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA MAKARSKE – Izdavanje propusnica isključivo elektroničkim putem te putem besplatnih aplikacija Viber i WhatsApp

VAŽNA OBAVIJEST STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA MAKARSKE – Izdavanje propusnica isključivo elektroničkim putem te putem besplatnih aplikacija Viber i WhatsApp
Zbog velikog broja građana koji su nakon objave obavijesti o izdavanju propusnica tijekom dana osobno dolazili u zgradu Grada Makarske, Stožer civilne zaštite nije u mogućnosti ispoštivati upute Ravnateljstva civilne zaštite RH o izbjegavanju stvaranja redova i socijalnog kontakta, a koji su nužni za očuvanje sigurnosti i zdravlja građana.

Iz tog razloga Stožer civilne zaštite će od sutra propusnice o dozvoli kretanja (Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, od 23. 3. 2020.), podnositeljima zahtjeva slati putem e-maila te besplatnih aplikacija Viber ili WhatsApp. Stoga uz obavezne podatke koje je potrebno navesti u zahtjevu (ime i prezime, OIB podnositelja, adresu stanovanja podnositelja, za koje razdoblje se propusnica traži, svrha propusnice, adresa na kojoj će se vršiti skrb o djeci ili starijima ili na koju će se dostavljati hrana) TREBA NAVESTI I BROJ MOBITELA PODNOSITELJA I ŽELJENI NAČIN DOSTAVE.

Zahtjevi će se i dalje zaprimati online/elektroničkim putem na e-mail adresu Gradskog centra Osejava gcom@makarska.hr i besplatni broj 08000 112, no APELIRAMO NA GRAĐANE DA SVI KOJI TO MOGU ZAHTJEVE ŠALJU ELEKTRONIČKIM PUTEM zbog velikog broja telefonskih poziva koje Gradski centar Osejava zaprima na dnevnoj bazi nastojeći pomoći građanima u novonastaloj situaciji.

Ponavljamo da je u nadležnosti lokalnih stožera civilne zaštite izdavanje propusnica isključivo vezanih za pružanje skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, te apeliramo na građane da ih traže jedino u slučaju kada nemaju druge mogućnosti.

Stožer civilne zaštite Grada Makarske

 

 

www.makarska.hr

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh