ZMAJ OTKAZAO MEĐUNARODNI TURNIR, ALI KONDICIJA I DALJE VAŽNA – Treneri putem videomaterijala održavaju formu igrača svih uzrasnih kategorija

ZMAJ OTKAZAO MEĐUNARODNI TURNIR, ALI KONDICIJA I DALJE VAŽNA – Treneri putem videomaterijala održavaju formu igrača svih uzrasnih kategorija
U skladu sa svim preporukama i odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a iz zdravstvenih razloga u našoj državi i diljem svijeta vezanih uz pandemiju koronavirusa HNK Zmaj – Makarska je zbog toga otkazao 11. Međunarodni nogometni turnir Makarska kup 2020. godine koji se je trebao odigrati od 23. do 26. travnja ove godine. Radi tih opravdanih razloga iz Zmaja poručuju da se ispričavaju svim klubovima koji su potvrdili svoj dolazak na ovaj turnir koji je ušao i u kalendar natjecanja HNS-a. Nadaju se da će ova novonastala situacija s koronavirusom što prije primiriti te pozivaju sve na Zmajev sljedeći turnir „Mali Zmaj“ 2020. godine. Ovaj turnir trebao bi se održati od 22. do 25. listopada 2020. godine, a na njemu bi nastupiti dječaci rođeni 2006., 2008., 2010., 2012., te djevojčice rođene 2016. i mlađe. Poštujući sve odluke nadležnih državnih institucija nadamo se da će se ova situacija s virusom (COVID-19) ubrzo primiriti te da ćemo se svi skupa zdravi i veseli vratiti na nogometne travnjake i da će nam nogomet ponovo postati uživanje i strast poručili su iz Škole nogometa Zmaja.

Za sada škola nogometa Zmaja provodi aktivnosti kroz ON-LINE treninge. Njihovi treneri po uzrasnim kategorijama snimaju im i šalju video materijale i programe treninga. U svakodnevnoj su komunikaciji s polaznicima nogometne škole koji im šalju povratne informacije o odrađenom treningu, kao i eventualne probleme u izvedbi pa zajedno radimo na korekciji kako treninga tako i pojedinačnih vježbi. Naravno, sve ovo se provodi uz znanje roditelja i u njihovim domovima. Prof. Darko Vlatković u ime nogometne škole ovom prilikom zahvaljuje svima koji se brinu o njenoj sigurnosti.

Kako oni mlađi tako i seniori Zmaja u svojim domovima po programu, koji im je izradio stručni stožer, vode brigu o održavanju kondicije. Za sada se ne zna hoće li se i kada nastaviti prvenstvena sezona, najlošija solucija za makarski skoro stogodišnji klub bila bi da HNS donese odluku o prekidu natjecanja i trenutni poredak na prvenstvenoj ljestvici proglasi i konačnim. S tom odlukom mnogi klubovi ne bi bili zadovoljni niti bi se znalo tko i dali ulazi u viši nogometni rang, Zmaj nakon 15 odigranih kola dijeli treće mjesto sa Jadranom iz Tučepi dok je OSK iz Otoka vodeći. Imaju li otočani uvjete za prelazak u treći nogometni rang ostaje za vidjeti, a kandidaturu za to su podnijeli. Također ne bi bilo poznato ni ispadaju li zadnje plasirani klubovi u ligu niže. Uz to iako još službeno nije objavljeno ne zna se hoće li na klupi Zmaja ako se prvenstvo nastavi sjediti dosadašnji trener Darko Dražić.

J. Kovačević/D.V.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh