DANIJELA VUJČIĆ, TRENERICA MAKARSKIH ODBOJKAŠICA ‘Nakon koronavirusa pokazat ćemo sav raskoš talenta’

DANIJELA VUJČIĆ, TRENERICA MAKARSKIH ODBOJKAŠICA  ‘Nakon koronavirusa pokazat ćemo sav raskoš talenta’
Sukladno naputcima Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu Hrvatske, a u cilju prevencije širenja virusa COVID-19 i odgovornosti prema ostalima, Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza donio je odluku o prekidu svih ligaških natjecanja u muškoj i ženskoj konkurenciji te zaključio rang ljestvicu klubova prema zatečenom stanju. Kup Hrvatske za muškarce i Kup Snježane Ušić za žene odgađa se do daljnjeg, kao i nastavak natjecanja za završnicu Prvenstva Hrvatske.

 

1 B HOL:  Sinj prvak, Makarska predzadnja

Odbojkašice Sinja nove su prvakinje Prve B lige jug i to prije odigranih svih kola, što je izravna posljedica vezane uz koronavirus i preporuku Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu o prekidu svih natjecanja. Prva B liga odradila je 17 kola, pri čemu su odbojkašice Sinja imale stopostotni učinak i uvjerljivo su držale prvo mjesto. Stoga bi ovaj naslov svakako završio u njihovim rukama. Sukladno odluci Upravnog odbora Hrvatskog odbojkaškog saveza o prekidu svih natjecanja tablica je postala i konačna, a to je odbojkašicama Sinja donijelo promociju u viši rang natjecanja, tj. Prvu ligu dok zadnje plasirani sastav ne ispada u rang niže. U B 1 ligi već nekoliko sezona nastupaju i odbojkašice Makarske, a u dosad odigranih 17 kola zabilježili su skromne rezultate. Skor od četiri pobjede i trinaest poraza bio je dostatan tek za predzadnje mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Tim plasmanom, za razliku od ostalih, zadovoljna je trenerica Danijela Vujčić:

– U ovo prvenstvo krenuli smo s pomlađenom ekipom i plasman nam nije bio primaran. Uglavnom su za naš klub igrale mlade igračice kojima je ovo tek prva sezona u kojoj su nastupale za seniorke. Iskusnije Lea Boras i Iva Vujčić te Ana Grmoja koja je zaigrala tek u nastavku prvenstva predvodile su ove mlade cure i pomogle im u njihovu sazrijevanju. Naše igre puno su oscilirale, od dobrih do loših, a to je tipično za mlade igračice. Mlade cure imaju velik potencijal, kada prođe koronavirus samo će trebati naporno trenirati i u idućem prvenstvu imat će priliku pokazati sav raskoš svog talenta – kazala je Danijela Vujčić.

Za OK Makarsku su nastupale: Boras, Vujčić, Čobrnić, Bokšić, Protrka, Grmoja, Buvinić, Jović, Bušelić, Čović, Vitlić, Gilić, Staničić.

Poredak:

Sinj 51, Marina Kaštela II 38, Kaštel Lukšić 35, Trogir 28, Split II 25, Zadar II 21, Brda II 20, Split VT 19, Šibenik 91 16, Makarska 14, Kaštela II 1.

 

J. Kovačević/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh