MAKARSKA PIJACA U DOBA KORONAVIRUSA Očekuje se i priprema sve za otvaranje

MAKARSKA PIJACA U DOBA KORONAVIRUSA Očekuje se i priprema sve za otvaranje
Ministar Davor Božinović jučer je najavio ponovno otvaranje tržnica, kazavši da se odluka o tome očekuje već danas. Podsjetimo, sve su tržnice zatvorene zbog mjera koje se poduzimaju za zaštitu od koronavirusa.

U Pogonu za komunalne djelatnosti grada Makarske pripremaju sve što je potrebno za rad tržnice u izmijenjenim uvjetima.

- Bit će dezinficirani banci na kojima će se roba izlagati i kontrolirat će se ulaz te broj posjetitelja u jednom trenutku kao i poštivanje primjerenog rastojanja – potvrdio nam je Antonio Zec, voditelj Pogona za komunalne djelatnosti grada Makarske.

Kad se odluka donese i vidi jesu li osigurani svi uvjeti na tržnici što će odlučiti Stožer civilne zaštite na lokalnoj razini, otvorit ćemo tržnicu – dodao je Zec. I ako se danas donese takva odluka već sutra ujutro bi pijaca bila otvorena, a hoće li OPG -ovci i doći to ćemo pratiti.

Inače, kako je ranije Stožer civilne zaštite RH donio odluku da mogu raditi zatvoreni kiosci na tržnicama koji prodaju meso i jaja na makarskoj pijaci rade jedina takva dva kioska na kojima se mogu nabaviti svježa jaja, te pileće i pureće meso kao i sušeno meso i mesne prerađevine.

 

Piše i foto: J.Glučina

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh