DOM ZA STARIJE U MAKARSKOJ Provjerili smo, svi korisnici zdravi, posjeta nema, a o njima maksimalno skrbe zaposleni

DOM ZA STARIJE U MAKARSKOJ Provjerili smo, svi korisnici zdravi, posjeta nema, a o njima maksimalno skrbe zaposleni
Oni čiji su najmiliji u Domu za starije i nemoćne osobe u Makarskoj i Runovićima trebaju znati da se svi osjećaju dobro i nema zaraženih koronavirusom.
Dobrim je to dijelom rezultat pravovremeno poduzetih mjera opreza i zaštite od širenja zaraze među najosjetljivijom populacijom i dobre organizacije zaposlenih.
Naime, kao što je poznato od 27. veljače zabranjene su sve posjete u Domove starih. Tako je i u Makarskoj. O korisnicima sada kada ih ne mogu posjetiti njihovi bližnji i podijeliti s njima radost o njima još s više pažnje i empatije skrbe zaposleni.
U makarskom Domu starih je 68 korisnika i u Podružnici Doma „Sv. Obitelj“ u Runovićima još 38 korisnika, a za sve njih skrbi 52 djelatnika. Uz sav posao koji imaju nastoje provesti što više vremena u razgovoru kako bi im nadomjestili ove duge dane bez posjeta i druženja.

Sami sašili 500 maski

- Na sreću svi su zdravi i korisnici i osoblje. Korisnici imaju svu potrebnu njegu, liječničku skrb, lijekove, hranu, sve. Ukoliko im nešto treba izvana poput novina i slično to zaposlenici obave za njih – zadovoljno će Marija Lelas, ravnateljica Doma starijih i nemoćnih osoba u Makarskoj uvelike zaslužna za dobru organizaciju i funkcioniranje ovog Doma starih u Makarskoj.
Na naš upit imaju li osiguranu zaštitnu opremu ravnateljica Lelas s ponosom ističe kako sve imaju uključujući 500 maski nastalih u kućnoj radinosti Doma za stare i nemoćne!
- Budući da smo već u Velikom tjednu i u nedjelju je Uskrs osigurat ćemo za sve naše korisnike da se mogu čuti i putem video mreža vidjeti sa svojim najmilijima – najavila je ravnateljica Lelas.
Janja Glučina 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh