STOŽER CZ ŽUPANIJE SPLITSKO-DALMATINSKE U Makarskoj 2 novooboljela

STOŽER CZ ŽUPANIJE SPLITSKO-DALMATINSKE U Makarskoj 2 novooboljela
NA području Splitsko- dalmatinske županije još je 17 osoba pozitivno na koronavirus i to iz Solina 2, Muća 2, Sinja 3, Makarske 2 i Splita 8. Od ukupno 17 novooboljelih osoba, sedam osoba je iz Doma za starije i nemoćne osobe Split, smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici.

U KBC Split ukupno je zaprimljeno 54 korisnika Doma za starije i nemoćne osobe. Jedna osoba je preminula, te se trenutno u KBC-u Split nalazi 53 korisnika Doma za starije i nemoćne osobe. Nakon provedenog testiranja 51 korisnika Doma na koronavirus utvrđeno je kako je još 7 korisnika Doma koji se nalaze na bolničkom liječenju pozitivno na koronavirus te je ukupno 47 korisnika doma pozitivno na Covid-19. Testiranje kod još dvoje korisnika koji se nalaze na bolničkom liječenju je u tijeku.

Obavljeno je testiranje i četvero korisnika Doma za starije i nemoćne osobe koji nisu pacijenti KBC-a Split, nego se nalaze u Domu i njihovi nalazi su negativni na koronavirus.

U odnosu na jučerašnje stanje nema značajnijih promjena kod pacijenata pristiglih u KBC iz Doma za starije i nemoćne osobe Split, smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici. Većina bolesnika ima blaže i umjerene simptome, dok jedna osoba ima teže simptome bolesti. Riječ je o osobama starije životne dobi i s kroničnim bolestima te su kao takve u ovoj situaciji osjetljivije i ugroženije od ove akutne infekcije i zbog toga se s njima postupa s osobitim oprezom u odnosu na osobe bez kroničnih bolesti.

Među novooboljelima, dvije osobe su zdravstveni djelatnici Doma za starije osobe.

Brojevi za županiju su sljedeći:
103 zdravstvena djelatnika nalaze se u samoizolaciji.
78 osoba je hospitalizirano.
9 osoba nalazi se na respiratoru i to 6 iz Splitsko-dalmatinske županije, 1 iz Dubrovačko-neretvanske županije i 2 iz Šibensko-kninske županije.
Pacijent iz Zadarske županije koji je do sada bio na respiratoru odvojen je s respiratora i vraćen u Zadar jer njegovo zdravstveno stanje više ne zahtijeva respiratorski tretman.
U karanteni hotela Zagreb trenutno su 22 osobe od čega 7 stranih državljana.
Na dan 11. travnja 2020. na području Splitsko-dalmatinske županije ukupno je 313 osoba zaraženo koronavirusom.

 

MP

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh