DRAŽEN NEMČIĆ, NAČELNIK STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA MAKARSKE Korisnicima iz Doma za starije i nemoćne bris na analizi, troje pozitivnih

DRAŽEN NEMČIĆ, NAČELNIK STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA MAKARSKE Korisnicima iz Doma za starije i nemoćne bris na analizi, troje pozitivnih
Prema riječima načelnika Stožera civilne zaštite grada Makarske i dogradonačelnika Dražena Nemčića, s kojim smo jutros razgovarali, nema ni u dane blagdana evidentiranih prekršaja o nedozvoljenim okupljanjima. Mjere i odluke Civilnog stožera se kaže poštuju što su na ove dane blagdana zajedno kontrolirali gradski redari, HGSS i policija. Prema dobivenim nalazima testiranja u makarskom Domu starijih i nemoćnih troje pozitivnih na koronavirus.

- Koliko mi je poznato korisnici Doma za stare i nemoćne koji su iz Splita stigli u Biokovku smješteni su uz sve mjere opreza i zaštite, a za sada koliko znam osjećaju se dobro i imaju svu potrebnu skrb. O njima skrbe zdravstveni djelatnici iz Splita. Svi korisnici su testirani i smješteni u zasebne sobe – doznajemo od Dražena Nemčića, načelnika Stožera civilne zaštite Grada Makarske.

Kaže kako je i u Domu starijih i nemoćnih u Makarskoj sve pod kontrolom. „Nema u ovom Domu oboljelih, ali iz mjera sigurnosti budući da su dva korisnika imala malo povišenu temperaturu ravnateljica je zatražila da se svi korisnici testiraju, što je učinjeno i nalazi se očekuju” – kazao nam je Nemčić.

Sumnju da netko krši pravila samoizolacije treba prijaviti

Doznajemo također ako netko zna da član obitelji kojem su određene mjere samoizolacije izlazi i ne poštuje mjere zaštite, te kontaktira s drugim ljudima ne samo da treba, već mu je i građanska dužnost da to prijavi ili Centru Osejava ili izravno policiji, kako bi se provjerilo radi zaštite sebe i drugih kada se već takve osobe ponašaju neodgovorno i takvim ponašanjem ugrožavaju zajednicu.

- U Makarskoj je zahvaljujući odgovornom ponašanju sve pod kontrolom, nema nikakve ugroze zbog toga što su u Biokovku doseljeni korisnici Doma starijih i nemoćnih iz Splita. No koristim ovu priliku da apeliram na građane da i dalje ostanu odgovorni i poštuju odluke vezane za zaštitu od opasnosti širenja koronavirusa – poručio je Nemčić.

Naknadno, načelnik Nemčić nam je javio da su u makarskom Domu starijih i nemoćnih tri pozitivna nalaza!

 

Janja Glučina  

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh