MARIJA LELAS, RAVNATELJICA DOMA ZA STARIJE I NEMOĆNE U MAKARSKOJ U KOJEM JE TROJE ŠTIĆENIKA POZITIVNO NA KORONAVIRUS: “Poduzimamo sve mjere kako bismo sanirali posljedice, sigurnost korisnika nam je na prvom mjestu”

MARIJA LELAS, RAVNATELJICA DOMA ZA STARIJE I NEMOĆNE U MAKARSKOJ U KOJEM JE TROJE ŠTIĆENIKA POZITIVNO NA KORONAVIRUS: “Poduzimamo sve mjere kako bismo sanirali posljedice, sigurnost korisnika nam je na prvom mjestu”
Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije je 13. travnja na konferenciji za novinare službeno potvrdio da je u Domu za starije i nemoćne u Makarskoj troje štićenika pozitivno na korona virus. U povodu najnovijih događaja oglasila se i ravnateljica Doma za starije i nemoćne u Makarskoj Marija Lelas koja je naglasila da se trenutno provode sve radnje vezane za sigurnost korisnika koja je svima na prvom mjestu.

- Povodom najnovijih događaja vezanih za Dom za starije i nemoćne u Makarskoj, želim naglasiti kako se trenutno provode sve radnje vezane za sigurnost korisnika što nam je prvenstveni zadatak i poslanje. Sve aktivnosti se koordiniraju s lokalnim, županijskim i nacionalnim stožerima Civilne zaštite. Od samog početka pojave pandemije stručno osoblje Doma provelo je rigorozne mjere kako bi izoliralo korisnike od šire populacije i spriječilo prodor virusa među najranjiviju populaciju. Nažalost, još uvijek nemamo potpune informacije o svim načinima i putevima širenja virusa pa tako još uvijek nije jasno kojim putem je ušao i u naš kolektiv. Trenutno poduzimamo sve mjere kako bi sanirali posljedice i ograničili njegovo daljnje širenje. O svim daljnjim radnjama bit ćete informirani putem stožera Civilne zaštite. Zbog zaštite privatnosti korisnika i obitelji molimo vas da sve informacije tražite isključivo od stožera Civilne zaštite – izjavila je Lelas.

- Nažalost, ono što se proteklih dana događa u više gradova u Hrvatskoj dogodilo se i u Makarskoj: virus je ušao među one koje smo najviše čuvali. Cijelo vrijeme smo u kontaktu s ravnateljicom doma kao i sa stručnim osobama u Stožeru civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije i ono što u ovom trenutku možemo reći jest da se poduzimaju sve potrebne mjere da se maksimalno zaštite štićenici doma i da smo cijelo vrijeme u kontaktu sa strukom po čijim uputama se postupa. Prema informacijama koje trenutno imam, troje štićenika koji su pozitivni u dobrom su stanju, a poduzimaju se sve mjere da svi ostali budu izolirani kako bi se maksimalno izbjegla svaka mogućnost širenja virusa. O svim najnovijim informacijama građani će biti obaviješteni putem priopćenja našeg lokalnog ili županijskog stožera – izjavio je danas gradonačelnik Makarske Jure Brkan.
www.makarska.hr

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh