MAKARSKI SDP Priopćenje za javnost

MAKARSKI SDP Priopćenje za javnost
Gradski odbor SDP-a medijima je uputio priopćenje za javnost kojeg potpisuje predsjednik stranke Sretan Glavičić.
„Tužnima nas čini činjenica da u trenutku kada je dio naših sugrađana obolio, kad dežurne službe svakodnevno obavljaju opasne zadatke, a većina nas se odgovorno bori protiv ove pošasti ostajući u svojim domovima, da gradonačelnik i dalje odbija donijeti mjere za spas gospodarstva grada Makarske.
Sve što vladajući trenutačno poduzimaju pokazuje kako ne mare o budućnosti razvoja Makarske i standardu naših sugrađana, zbog čega smo i pripremili prvi prijedlog mjera i predložili ga gradonačelniku. Predložene mjere bi zasigurno umanjile štetne posljedice epidemije s kojom se suočavamo posljednjih tjedana. Naš prijedlog se sastoji od paketa 10 žurnih mjera za uštedu, potporu i solidarnost namijenjenih obrtnicima, poduzetnicima i građanima čija je poslovna aktivnost smanjena uslijed epidemije.
Očito je da je gradonačelnika “zabolio” prijedlog da se privremeno umanji njegova plaća i plaća zamjenika kao mjera uštede i solidarnosti s Makarkama i Makaranima koji su ostali bez posla ili su im drastično umanjeni redovni prihodi. No što je s prijedlogom oslobađanja kućanstava i gospodarstva komunalne naknade, oslobađanja od plaćanja zakupa poslovnih prostora
zakupa javnih površina, zabrane zapošljavanja u gradskoj upravi i niz drugih mjera koje je neophodno donijeti u ovako kriznom vremenu.
Jedinicama lokalne samouprave stoji na raspolaganju još mnogo mjera zbog kojih smo i tražili sjednicu Međustranačkog vijeća gdje bi raspravili o preraspodjeli proračuna na što se gradonačelnik također oglušio. Razumjeli smo HDZ-ovu poruku odbijanja bilo kakve suradnje jer kod njih je uvijek i samo „sebi i svojima“. Ovakvo ponašanje je samo dokaz da gradonačelnik Jure Brkan baš ništa ne razumije o vođenju grada. Kao što nije vjerovao da je koronavirus opasan za zdravlje, tako ne zna da je koronavirus smrt za gospodarstvo. Ni u jednom slučaju dezodorans nije rješenje“ – pišu iz SDP-a u priopćenju za javnost.
MP

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh