DJEČJI VRTIĆ „BIOKOVSKO ZVONCE“ MAKARSKA Raspisan natječaj za upis djece rane i predškolske dobi u programe predškolskog odgoja i obrazovanja za pedagošku godinu 2020./2021.

DJEČJI VRTIĆ „BIOKOVSKO ZVONCE“ MAKARSKA Raspisan natječaj za upis djece rane i predškolske dobi u programe predškolskog odgoja i obrazovanja za pedagošku godinu 2020./2021.
Zbog novonastale situacije vezano uz pojavu bolesti COVID-19 upisi u Dječji vrtić „Biokovsko zvonce“ Makarska ove godine odradit će se elektronskim putem. Kako bi se smanjili socijalni kontakti molimo roditelje/skrbnike da se drže propisanih uputa. Ukoliko netko nije u mogućnosti poslati svu potrebnu dokumentaciju elektronskim putem isto može poslati zemaljskom poštom na adresu Dječji vrtić „Biokovsko zvonce“ Makarska, Molizanskih Hrvata 2, Makarska, s naznakom „Upisi“, s povratnicom. Zbog navedene situacije obnova upisa dosadašnjih korisnika produljuje se na tri tjedna u odnosu na dosadašnjih tjedan dana kako bi svi imali dovoljno vremena za prikupljanje potrebne dokumentacije. Upisni broj koji će roditelji/skrbnici dobiti povratno e-mailom ili sms porukom dužni su sačuvati ili memorirati kako bi mogli pronaći svoj broj na Listi upisane i neupisane djece, kad ista bude objavljena. Nepodmirena dugovanja spram ustanove korisnici su dužni podmiriti do potpisivanja ugovora u protivnom neće biti u mogućnosti sklopiti ugovor sa Ustanovom, obavještavaju iz DV “Biokovsko zvonce”. – Prijave roditelja/skrbnika koji prvi put upisuju djecu u programe vrtića zaprimaju se također elektronskim putem odnosno zemaljskom poštom. Inicijalni razgovori obavit će se naknadno sukladno naputcima Nacionalnog stožera civilne zaštite o eventualnim popuštanjima donesenih mjera. Liječničke potvrde o sposobnosti pohađanja vrtića/jaslica roditelji/skrbnici dužni su donijeti na inicijalni razgovor, a svu ostalu dokumentaciju dužni su dostaviti već navedenim putem. Naglašavamo kako Dječji vrtić zadržava pravo utvrđivanja ustrojstva i rada skupina sukladno svojim organizacijskim mogućnostima. Roditelje/skrbnike želimo još izvijestiti o ponudi novih boravaka i programa. Od ove pedagoške godine Dječji vrtić „Biokovsko zvonce“ Makarska nudi nove mogućnosti izbora boravaka i programa. Osim dosadašnjih desetosatnih cjelodnevnih boravaka nude se i cjelodnevni sedmosatni boravci koji uključuju ručak bez obveze dnevnog odmora. Sedmosatni boravak trajat će od 7 do 14 sati, a roditelji/skrbnici imaju mogućnost izbora između tri vrste programa- redoviti, vjerski i Montessori. Što se tiče cjelodnevnih boravaka u trajanju od deset sati roditeljima se uz redoviti program nudi izbor vjerskog programa kao i smjenski način desetosatnog boravka u vremenu od 6:30 do 16:30 odnosno od 10 do 20 sati. Za poludnevne jutarnje i poslijepodnevne boravke nudimo izbor i vjerskog programa. U nadi da će se situacija vezana uz Covid-19 što prije primiriti te kako ćemo se što prije vratiti svojim uobičajenim dnevnim rutinama i životnim navikama apeliramo na sve naše sugrađane da se pridržavaju mjera. #ostanite doma #ostanite zdravi – stoji u obavijesti koju potpisuje Anela Židić, ravnateljica DV “Biokovsko zvonce”.

J.G.

Natječaj

1. PRIJAVE ZA UPIS DJECE KOJA VEĆ KORISTE PROGRAME DJEČJEG VRTIĆA (dosadašnji korisnici) će se obaviti u razdoblju od 20. travnja 2020. do 8. svibnja 2020. godine elektronskim putem. Zahtjev za upis se preuzima na internetskoj stranici Ustanove od 17. travnja 2020. godine

2. PRIJAVE ZA UPIS DJECE KOJA SE PRVI PUT UPISUJU U PROGRAME DJEČJEG VRTIĆA obavit će se od 18. svibnja 2020. do 5. lipnja 2020. godine. Prijave i dokumentacija zaprimaju se elektronskim putem. Odluka o inicijalnim razgovorima objavit će se naknadno na mrežnim stranicama Ustanove te putem sredstava javnog priopćavanja sukladno naputcima Nacionalnog stožera civilne zaštite. Zahtjev za upis bit će objavljen 11. svibnja 2020. godine na internetskoj stranici Ustanove (www.dv-biokovskozvonce.hr).

3. Potrebna dokumentacija, vrste boravka s mogućnošću trajanja boravka i način ostvarivanja prava podnositelja zahtjeva naznačeni su u zahtjevu za upis.

4. Sukladno Pravilniku o upisu i mjerilima upisa u vrtić/jaslice Dječjeg vrtića „Biokovsko zvonce“ Makarska liste upisane i neupisane djece objavit će se najdalje u roku 30 dana od dana zaključenja natječ.

U potpisu natječaja je Joško Kosović, predsjednik Upravnog vijeća.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh