STOŽER CIVILNE ZAŠTITE SDŽ U Makarskoj 1 novozaražena osoba iz Doma

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE SDŽ U Makarskoj 1 novozaražena osoba iz Doma

- Na današnji dan novooboljelih imamo osam, što znači da ih je ukupno 393 sada. Od toga je jedna korisnica Doma u Makarskoj. Situacija je bolja i moramo naglasiti da je polovica ovih novih iz samoizolacije. U samoizolaciji imamo 105 zdravstvenih djelatnika – rekla je na početku Željka Karin.

Ravnateljica NZJZ potvrdila je da je iz Doma u Vukovarskoj trenutno 62 zaraženih korisnika i 12 djelatnika, u Domu u Dicmu četiri štićenika i jedan djelatnik, u Domu u Makarskoj pet štićenika i tri djelatnika te u Seget Vranjicu jedan štićenik.

Karin je također otkrila da je jedna kuharica iz Doma na Zenti pozitivna na koronavirus.

- U Domu Zenta je sve pod kontrolom, ali jučer smo dobili pozitivan nalaz djelatnice koja radi u kuhinji. Obrađeni su njeni kontakti, a ona je bila smjena koja nije radila, stoga se nadamo da se zaraza nije proširila. Napravili smo briseve svim korisnicima i djelatnicima - rekla je Karin.

Julije Meštrović je rekao da se u bolnici trenutno nalazi 98 pacijenata zaraženih koronavirusom, od čega ih je devetero na respiratoru. Od tih 98, 57 ih je iz Doma u Vukovarskoj, a 10 iz ostalih domova za starije osobe.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh