STOŽER CIVILNE ZAŠTITE SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE Deset novih slučajeva zaraze koronavirusom od kojih 2 iz Makarske

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE Deset novih slučajeva zaraze koronavirusom od kojih 2 iz Makarske
Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Split preminuli su dvije osobe starije životne dobi (ženska osoba rođena 1933. godine i muška osoba rođena 1935. godine). Uz nekoliko kroničnih bolesti osobe su imale i infekciju COVID 19. Preminula osoba 1933. godišta bila je korisnica Doma za starije i nemoćne Split smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ od ukupno 142 obrađena testa još je 10 osoba zaraženo koronavirusom i to iz Splita 4, Makarske 2, Solina 2, Dicma 1 i  Muća 1. Među novooboljelim osobama dvoje je zdravstvenih djelatnika i to 1 privatni fizioterapeut, 1 medicinska sestra iz Doma u Vukovarskoj koja je bila u samoizolaciji i nije imala kontakt niti s korisnicima niti s djelatnicima.

Među novooboljelim osobama 7 osoba je iz samoizolacije. 72 osobe na području Splitsko-dalmatinske županije su izliječene. 97 osoba je hospitalizirano.

7 osoba se nalazi na respiratoru i to 5 iz Splitsko-dalmatinske županije i 2 iz Šibensko-kninske županije. 93 zdravstvena djelatnika se nalaze u samoizolaciji.

13 osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu. Na dan 20.4.2020. na području Splitsko-dalmatinske županije ukupno je 419 osoba zaraženo koronavirusom. Navodi se u današnjem (20. 4.) priopćenju za javnost Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

 

J.G.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh