PARK PRIRODE “BIOKOVO” Poziv najmlađima da prikupe ambalažu i kreativno se izraze, a najuspješnijim slijede i nagrade

PARK PRIRODE “BIOKOVO” Poziv najmlađima da prikupe ambalažu i kreativno se izraze, a najuspješnijim slijede i nagrade
Park prirode “Biokovo” pripremio je zanimljiv izazov za djecu i pozvao ih da prikupe određeni kućni otpad i od njega naprave ukras, igračku… U objavi poziva na Facebook stranici navode:

- Kako ove godine nismo u mogućnosti provoditi aktivnosti u prirodi zbog epidemije imamo jedan izazov „na daljinu“ za naše najmlađe:
Pozivamo svu zainteresiranu djecu, a posebno one najmlađe kojima nedostaje njihov vrtić i druženja sa nama u našem Prezentacijskom centru da prihvate izazov i upotrijebe svoju maštu i spretne ručice.
Danas i sutra prikupite kod kuće svu ambalažu od potrošenih proizvoda koju bi inače ne razmišljajući danas odbacili u kućni otpad kao npr. čašice od jogurta, staklene teglice, ostaci od vrećica od bombona, omoti od čokolade, ostatci od rola od papira, i sl. Od ambalaže koju ste prikupili u kući danas i sutra napravite ukras, igračku, sliku ili pak neku korisnu stvarčicu koju opet možete upotrijebiti i koristiti za nešto.
Fotografije svojih uradaka pošaljite nam na e-mail ivana.gabric@pp-biokovo.hr ili u inbox na FB do 29. 04. 2020. do 15 sati. Fotografije svih radova biti će objavljene na našoj FB stranici, a najkreativniji radovi i najbolja rješenja ponovne upotrebe predmeta koji bi inače završili u otpadu biti će i nagrađeni.
Uz poruku – Čuvajmo zajedno našu jedinu planetu Zemlju!

Također pozivaju roditelje i djecu i sve zainteresirane da zajedno pogledaju Svjetsku premjeru filma “Priča o plastici” koja će se virtualno održati večeras od 20 sati. Zelena akcija vam omogućuje besplatno gledanje filma! Rezervirajte svoju besplatnu ulaznicu putem online obrasca i na mail ćete dobiti poveznicu preko koje ćete u roku od 48 sati moći pogledati film, u kojem god terminu vama paše. Nikakva dodatna registracija nije potrebna. Organizatori su se pobrinuli i za hrvatske titlove, da možete nesmetano pratiti, obavijestili su iz PP “Biokovo”.

 

J.G.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh