MAKARANI RADOSNO DOČEKALI PRVU FAZU POPUŠTANJA EPIDEMIOLOŠKIH MJERA – Ponovno se mogu kupiti postole, vešte, zlatnina, ribomaterijal…

MAKARANI RADOSNO DOČEKALI PRVU FAZU POPUŠTANJA EPIDEMIOLOŠKIH MJERA – Ponovno se mogu kupiti postole, vešte, zlatnina, ribomaterijal…
Dućani u Kalalargi, na rivi i u svim ostalim gradskim ulicama jutros od osam sati ponovno su otvoreni. Rezultat je to prve faze popuštanja epidemioloških mjera koje je donijela Vlada RH, a na prijedlog epidemiologa.

I Makarani su s radošću dočekali mogućnost da ponovno mogu kupiti postole, vešte, knjige, ribomaterijal, cvijeće…, ali i sve ostale proizvode koji su im bili, zbog provođenja epidemioloških mjera protiv koronavirusa, uskraćeni posljednjih četrdesetak dana, točnije od 17. ožujka.

Prema preporukama Nacionalnog stožera Civilne zaštite i dalje je na snazi maksimalan oprez u socijalnim kontaktima te upotreba dezinfencijansa.

Toga se pridržavaju u dućanima koji su od danas otvoreni, a dio ih se priprema za prvi radni dan nakon što su zatvoreni, a sve kako bi se preventivno djelovalo na širenje virusa Covid-19.

Prodavači kažu, a u to smo se uvjerili, maksimalno se pridržavaju preporuku epidemiologa. Svi imaju sredstva za dezinfekciju, u dućan ulazi po jedna osoba, redovito dezinficiraju pod i ravnu površinu.

- Najgore je iza nas, znamo da će za normalizaciju života trebati vremena. Svi moramo biti strpljivi i dalje paziti na kontakte s ljudima, ne izlagati se opasnosti. Pred nama je novi normalan život – poručuju i prodavači i kupci.

 

 

J. Morović / IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh