Izbori završili – očekuju se djela!

Izborna groznica u HDZ-u je završila. Poznati su svi rezultati, a šira javnost je upoznata s reakcijama pobjednika i poraženih. Novi predsjednik najjače oporbene stranke u Hrvatskoj je Tomislav Karamarko koji je pobijedio (ne s velikom razlikom) dr. Milana Kujundžića. Zamjenik predsjednika je dr. Drago Prgomet koji je jedno vrijeme bio kandidat za predsjednika, a šest potpredsjednika su Božidar Kalmeta, Dubravka Šuica, Damir Jelić, Marijan Coner, Božo Galić i Dražen Bošnjaković. Uz njih izabrano je i deset novih članova Predsjedništva stranke.

Kako smo već bili objavili, kandidat za člana Predsjedništva bio je i dr. Damir Mendeš, predsjednik Gradskog vijeća Makarske i potpredsjednik GO HDZ-a Makarske. Međutim, nakon prebrojanih glasova rezultat je pokazao da dr. Mendeš nije ušao u novo Predsjedništvo stranke.

Zato smo dr. Mendeša zamolili za kraći razgovor za portal Makarsko primorje.

Kakva su bila Vaša očekivanja od izbora na Saboru stranke?

-Sabor je još jednom potvrdio veličinu i snagu HDZ-a kao stožerne stranke hrvatskog naroda. Očekivao sam demokratsku proceduru u izboru stranačkog vodstva i to se na primjeren način i dogodilo.

Jeste li razočarani Vašim neulaskom u Predsjedništvo?

-Nisam razočaran, nedostajalo mi je tek tridesetak glasova za prolaz, nije lako bilo ni skupiti potrebnih 200 potpisa saborskih izaslanika za predaju kandidature, a ja sam dobio 260 potpisa. Ovo je za mene jedno veliko iskustvo i drugi put ću to znati iskoristiti.

Što očekujete od novog predsjednika i vodstva stranke?

-Očekujem da će stranku dovesti do pobjede na sljedećim izborima.

Hoće li biti kakvih promjena na lokalnoj razini u radu stranke i odnosima sa Središnjicom?

-Nadam se da ćemo imati bolju suradnju i da će Središnjica imati više sluha za Makarsku nego je to bilo ranije.

Dio novoizabranih stranačkih dužnosnika zagovara nove unutarstranačke izbore prije lokalnih izbora koji su za godinu dana. Kakav je Vaš stav i ima li ta ideja širu potporu u redovima HDZ-a?

-Mislim da bi izbore po načelu jedan član-jedan glas trebalo što prije organizirati, najbolje do kraja godine, to bi znatno ojačalo stranačku poziciju na predstojećim izborima.

Hoće li stranka biti potpuno spremna za lokalne izbore?

-Mi čekamo raspisivanje lokalnih izbora, koji se teoretski mogu održati već u siječnju iduće godine. Nema razloga da ih ne odradimo bolje i da rezultat ne bude bolji nego na prošlim izborima.

  • Piše i razgovarao Ivo Ćurković

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh