STOŽER CZ SDŽ Jedini oboljeli u županiji iz Doma u Makarskoj

STOŽER CZ SDŽ Jedini oboljeli u županiji iz Doma u Makarskoj
Na početku press konferencije Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije obratio se novinarima dr. Julije Meštrović. U KBC-u Split trenutno se liječi 89 osoba s dokazanom infekcijom Covidom-19. Od njih, 78 je iz domova za starije i nemoćne osobe, potvrido je primarijus.

U KBC-u Split, prema tome, najviše je bolesnika s Covidom-19 u Hrvatskoj, kazao je. Među njima, 9 ih je na respiratoru, od kojih tri pacijenta dolaze iz Šibenika. Nažalost, od jučer je umrla još jedna osoba iz doma starije životne dobi i s kroničnim bolestima.

Meštrović je izrazio sućut obitelji preminule.

- Sve naše korisnike domova redovito nadziremo i pratimo nalaze testova koje ponavljamo po dva puta prema pravilima i onda kad su kliničke slike takve da je otpust moguć, vraćamo ih u domove za starije. Što se tiče zbivanja u Klinici za plućne bolesti, napravili smo opsežan epidemiološki izvid.

O broju osoblja i pacijentima s dokazom na Covid tamo nema promjena. Poduzete su sve higijenske epidemiološke mjere na toj klinici, a isto tako i među osobljem. Svi su testirani, kao i svi pacijenti. Klinika za plućne bolesti radi po pravilima i uz strogi nadzor postupanja u skladu s epidemiološkim postupcima, rekao je Meštrović.

- Od ponedjeljka ćemo početi raditi po ambulantama. Napravljen je precizan raspored. Naši pacijenti su dobili obavijesti i točne upute, a isto tako i naše osoblje. Radit ćemo ujutro i popodne, pazeći na postojeće okolnosti. Nadam se da ćemo dobro u tome surađivati – završio je Meštrović obraćanje.

Nakon njega, javnosti se obratila doktorica Željka Karin.

- Od jučer imamo jednu novooboljelu osobu, dakle ukupan broj oboljelih od koronavirusa u županiji je 498. Novooboljeli je štićenik doma iz Makarske, koji je bio asimptomatski te je rutinskim testiranjem pronađen Covid pa je korisnik hospitaliziran.

Imamo 75 zdravstvenih djelatnika koji su pozitivni na Covid-19 i 99 u samoizolaciji. U retestiranju korisnika u Vukovarskoj nakon 15 dana od pojave zadnjeg pozitivnog, svih 109 korisnika su negativni, kao i osoblje te korisnici u Biokovci gdje ih je 54.

 

MP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh