OTVORENI FRIZERSKI I KOZMETIČKI SALONI Na šišanje uz mjere zaštite od širenja koronavirusa

OTVORENI FRIZERSKI I KOZMETIČKI SALONI Na šišanje uz mjere zaštite od širenja koronavirusa
Na startu druge faze popuštanja mjera u borbi protiv koronavirusa jutros su i u Makarskoj svoja vrata otvorili frizeri i kozmetičari. Kao što je poznato reaktivira se zdravstveni sustav, a s radom su danas počele djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt poput frizera, pedikera, brijača i drugih sličnih zanimanja. Naravno i dalje su na snazi određene mjere zaštite pa tako prilikom ulaska se dezinficiraju ruke, pružatelji usluga imaju zaštitnu opremu.
“Naši su saloni mali i kako bi se mjere što bolje ispoštovale najbolji način je da radimo po narudžni jedan na jedan, poštujući sve preporuke i mjere zaštite. To znači kada primimo jednu osobu i kada je ispratimo nakon nje za petnaestak minuta kada sve dezinficiramo možemo primiti novu. Bolje i ovako nego da se ne radi i nama i građanima koji koriste naše usluge. Međutim, drugo je pitanje koliko će se nama isplatiti ovakav rad jer radno vrijeme nije nam produženo, a s obzirom na vrijeme pauza između mušterija zbog dezinfekcije u tijeku određenog radnog vremena moći ćemo primiti manji broj osoba koji traže našu uslugu “ – kazali su nam frizeri i pedikeri prilikom jutrošnjeg obilaska. Kažu kako unatoč svemu cijene usluga neće ići gore, za sada.
Podsjetimo još, premda je zabrana za salone za masažu i usluge fizioterapije izvan bolnica trebala vrijediti još tjedan dana naknadno je odlučeno da se i ova mjera popusti. Najavljena je i promjena okolnosti i na vjenčanjima i sprovodima, ali i moguće skoro otvaranje sportskih igrališta.

Janja Glučina

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh