ZLATOUSTI STAVILI NA ČEKANJE PREMIJERE ’2051′ I ‘BUZDO’ – Najizvođeniji UFO uskoro na Ljetnoj pozornici

ZLATOUSTI STAVILI NA ČEKANJE PREMIJERE ’2051′ I ‘BUZDO’ – Najizvođeniji UFO uskoro na Ljetnoj pozornici
Makarska kazališna publika neće ostati uskraćena za umjetnički doživljaj. Pobrinuli su se za to Zlatousti.

Kako doznajemo od Davora Šegote, predsjednika i umjetničkog voditelja Zlatoustih, ponovno uvježbavaju UFO. Svoju najizvođeniju predstavu, koja je premijerno izvedena prije deset godina. Podsjetimo, riječ je o komediji, autorski i redateljski je potpisuje Šegota, a salve smijeha zasluži svatko od šesnaest glumaca koji na svoj humorističan način približi što ljudskoj svijesti i zaradi donese jedan NLO u Zagori.

- Čekamo samo da se osposobi Ljetna pozornica, nadamo se da će to biti do srpnja, i Zlatousti će biti spremni s izvedbom koja je imala gostovanja na cijelom Makarskom primorju, na Slimenu. Dobre kritike dobili su od zagrebačke publike.

Ovih bi dana, inače, da nije bilo korone’, publika s nestrpljenjem čekala premijeru ’2051′, nove predstave makarske glumačke družine ‘Zlatousti’. Ali nisu posustali, aktivni su online.

Ipak, poklonici kazališne umjetnosti na novost iz pera, a potom i režiju Davora Šegote, predsjednika i umjetničkog voditelja Zlatoustih, morat će pričekat jesen.

- Radovali smo se izvedbi naše nove predstave. Gotovi su kostimi, scena, a i skoro uvježbana predstava u kojoj je devet protagonistica. Nažalost, korona je sve zaustavila. Premijeru ćemo morati odgoditi za najesen – otkriva Šegota.

Zlatoustima je bila u planu još jedna posebna kazališna realizacija. Šegota je osuvremenio tri stoljeća staro djelo ‘Buzdo’ i prilagodio ga kazališnoj izvedbi makarskih glumačkih amatera.

Međutim, i ovaj projekt je na čekanju. Financijski je zahtjevniji, stoga se računalo na podršku makarske Turističke zajednice. – Novi ‘Buzdo’, nada se Šegota, pred publiku bi mogao dogodine.

- Nadamo se da će se situacija normalizirati i život polako vraćati kakav je bio do sredine ožujka. Mi se trudimo ostati na nogama i ispuniti očekivanja. Hvala Gradu Makarskoj što nas je predvidio u Gradskom proračunu u iznosu koji je moguć – ističe Davor Šegota.

 

 

J. Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh