U makarskim osnovnim školama „Oca Petra Perice“ i „Stjepana Ivičevića“ dobrodošlica za prvašiće

Prvog dana početka nove školske godine riječima dobrodošlice, željama za uspjeh i zabavom, pozdravljeni su prvašići makarskih osnovnih škola. Svečani programi dobrodošlice otpočeli su himnom Lijepa naša, pozdravnim riječima ravnatelja i predstavnika Grada Makarske, te prigodnim zabavnim programom.

Nikada toliko prvašića u OŠ oca Petra Perice

U Osnovnoj školi oca Petra Perice sretan i uspješan početak nove školske godine u ime Tonća Bilića gradonačelnika Grada Makarske, zaželjela je Lori Veličković, dogradonačelnica Grada Makarske. Pozdravljajući učenike, učitelje i roditelje, zaželjela je prvašićima uspjeh u stjecanju znanja, a iznad svega da budu časni i pošteni ljudi.

- Još nikada nismo imali ovoliki broj prvašića, što posebno raduje. U ovu našu školu upisao se 81 učenik u tri velika razreda. Želimo im uspješan početak novog životnog razdoblja, po mnogima najljepšeg, kazala je ravnateljica Renata Gudelj. U zabavnom programu, kojeg su pripremili učenici drugih razreda s učiteljicama Tanjom Josipović i Sanjom Luetić, zabavili su se prvašići. Prve razrede u OŠ oca Petra Perice ove će godine voditi učiteljice Marilda Grubišić, Sandra Glavina i Ada Šoda.

U OŠ Stjepana Ivičevića 79 prvašića

Četiri razredna odjela, i to tri u školskoj zgradi u centru i jedan razred na Dugišu, s ukupno 79 prvašića, upisan je u OŠ „Stjepana Ivičevića“ . Prve razrede će voditi učiteljice Željana Škegro, Marina Trutin, Katarina Birgmajer i Mira Šestić. Uspješan početak školovanja, nakon pozdrava ravnatelja Nikole Andačića, u ime gradonačelnika Grada Makarske prvašićima i njihovim roditeljima, te svojim donedavnim kolegama, zaželio je Miro Družijanić, dogradonačelnik Grada Makarske. Zaželio im je da škola bude njihov drugi dom, mjesto gdje će puno naučiti i steći znanje, a prije svega da steknu prijatelje za cijeli život, te ih je posebno upozorio da se čuvaju u prometu. U posebno zabavnom programu za koji je zaslužan animator iz Metkovića nasmijali su se i opustili i proveselili i prvašići ali i oni malo stariji.  

 Piše Janja Glučina  Foto Željko Kovačić

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh