VOLONTERSKI CENTAR CRVENOG KRIŽA MAKARSKA Prestaje rad u zgradi srednje škole, ali djelovanje 65 volontera se nastavlja

VOLONTERSKI CENTAR CRVENOG KRIŽA MAKARSKA Prestaje rad u zgradi srednje škole, ali djelovanje 65 volontera se nastavlja
Posljednji dan djelovanja u prostorijama srednje škole u Makarskoj Volonterski centar Crvenog križa Makarska, zahvaljujući ljudima velikoga srca, i danas će opremiti socijalne pakete najpotrebitijima. Nakon što su od prvih dana pojave pandemije koronavirusa do danas, punih 75 dana pomagali najpotrebitijima na Makarskom primorju, Volonterski centar Crvenog križa Makarska nastavlja s radom, ali ne više u srednjoj školi.
-Prostorije koje smo koristili za rad Volonterskog centra zahvaljujući razumijevanju i susretljivosti ravnatelja dvije makarske srednje škole Slavka Gudelja i Momira Sumića, kojima i ovom prigodom u ime svih 65 volontera zahvaljujem, od sutra vraćamo uredno školi, a svoje djelovanje nastavljamo u nadi pronalaska odgovarajućeg prostora – kazao nam je Miroslav Dudaš, voditelj Volonterskog centra.
Danas poslijepodne socijalni paketi, koje su nabavili u Apfelu i Superkonzuma, bit će otpremljeni iz ovog Volonterskog centra korisnicima na Makarskom primorju. Pakete će, kako doznajemo, dobiti 40 korisnika, a sve će im dostaviti vozači s osam vozila.
Gloryan Grabner, ravnatelj Crvenog križa Makarska kaže kako se nadaju da će uskoro dobiti prostor za rad Volonterskog centra, a do tada će i dalje volonteri djelovati kako su i počeli kako korisnici ne bi bili uskraćeni za pomoć koju im nude ljudi velikog srca.
“Razumljivo škole počinju raditi s popuštanjem mjera i prostor koji su nam uistinu velikodušno ustupili na čemu im neizmjerno zahvaljujemo, trebamo uredno vratiti.” – kazao je Grabner.
Volonterski centar u zgradi Srednje škole Makarska startao je sredinom ožujka i bio je na usluzi građanima svaki dan. Šezdeset i pet volontera koji i dalje žele pomagati potrebitim i ostaju aktivni na radost svih onih kojima je potrebita pomoć.

J.Glučina

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh