MAKARSKE ŽUPE Krštenje moguće uvijek, pričest odgođena za jesen, a krizma za sljedeću godinu

MAKARSKE ŽUPE Krštenje moguće uvijek, pričest odgođena za jesen, a krizma za sljedeću godinu
Kada će u makarskim župama sv. Marko i Kraljica mira biti moguća krštenja, krizme, svete pričesti i vjenčanja s obzirom na mjere zaštite od epidemije koronavirusa, ali i najnovije odluke o popuštanju tih mjera, otkrili su župnici don Pavao Banić i don Mislav Šaško.
Kao prvo, krštenja su moguća uvijek u našim crkvama, vjenčanja za sve one koji su imali pripravu također su moguća. S obzirom da je s popuštanjem mjera odobreno organiziranje i pirova zasigurno će ih u narednim mjesecima i biti.
- U Župi sv. Marka može se uvijek obaviti krštenje, pričest smo sukladno preporukama i dogovorima odgodili za deseti mjesec, dok je krizma za mlade odgođena za sljedeću godinu – kazao nam je župnik mons. Pavao Banić.

Don Mislav Šaško, župnik Župe Kraljice mira također kaže se uvijek može primiti sakrament krštenja, a vjenčanja su također dozvoljena, dok je krizma odgođena za dogodine kada će se svi koji su se trebali krizmati ove godine, krizmati 2021. Pričest je i u ovoj župi odgođena također za jesen, a datum će se dogovoriti.
Podsjetimo, Župa Kraljice mira 30. svibnja slavi svoju zaštitnicu. Proslava će s obzirom na najnovije mjere popuštanja biti moguća i uz tradicionalnu procesiju. Naime, ako se mogu organizirati pirovi za 300 uzvanika na otvorenom, nema razloga zašto ne bi mogle i procesije.

J.Glučina /arhiva MP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh